ANNONS:
ANNONS:

"Kanske är jag som är på tok för seriös"

Lagom till höstsäsongen dragit igång tycks även sommarvärmen behagat anlända. Därför sitter jag – denna den sista semesterdagen – på altanen och författar den här Bredsidan.

Bredsidan

Visst hade man så klart önskat sig lite bättre sommarvärme under semestern. Men om nu augusti ska bli bra i det avseendet kan vi också se fram emot många fina fotbollskvällar de närmsta veckorna. Kommande helg drar även de sista lagen igång sitt matchande, även om många redan varit igång i en eller två veckor.

Förresten, varför börjar division 3 en vecka före division 6 på våren och två veckor före på hösten? Vi spelar ju lika många matcher. Är det för att vi i sexan är mer vältränade, har bredare trupper och därmed klarar av ett mer komprimerat spelschema? Eller för att vi i sexan är mer noga med ledigheten och vill ha färre veckor uppbokade av fotboll?

Det senare tror jag inte ett dugg på i alla fall. För det verkar som att även spelare i våra högst placerade lag inte planerar sin semester efter träningar och matcher. Kanske är det mig det är fel på, men jag har svårt att förstå hur man kan dra i väg mitt i säsong. Det gjorde jag aldrig på min tid, utan avstod såväl alkohol på studentbalen som studentresa. Jag satt ju på bänken i division 3, och för mig var det självklart att vara kvar på hemmaplan.

Nu har samhället säkert förändrats en hel del sedan jag fortfarande trodde på att bli en bra fotbollsspelare på riktigt. Men om jag som tränare i division 6 irriterar mig på semesterresor mitt i säsong måste väl även tränare högre upp göra det? Teddy Lucic fick ju till och med byta om själv för att täcka upp när några satt med en drink på en sandstrand, och det kan väl han inte vara särskilt nöjd med? Eller så är det bara jag som är på tok för seriös i mitt tänk, men nog borde väl fotbollen överlag bli bättre om alla höll sig hemma de månader som träningar och matcher är planerade?

…………………………

Sollebrunns Sebastian Sannestål åkte på en rejäl smäll borta mot Tomten, men efter sjukhusbesöket visade det sig inte vara någon fraktur eller spricka i smalbenet. Ett bra besked så klart. Bra var också rapporterna från SAIK-lägret. Först ett samtal från lagledare Westberg och sedan – när Sannestål fått sin dom på lasarettet – ett informativt sms av tränare Bengtsson. Sånt uppskattas av en som vill ha koll på så mycket som möjligt!

…………………………

Vårgårda IK vann direkt efter torsken mot Götene. Viktigt av två anledningar. Dels för tabellen och dels för att skaka av sig den sorgliga skadan på Karl-Anton Pettersson. Självklart hade Pettersson inneburit en extra dimension, men VIK fick emellertid aldrig riktigt tid att vänja sig vid hans närvaro. Så vad det tappet betyder i höst lär vi aldrig få reda på.

…………………………

Alingsås IF var tillbaka på Mjörnvallen och det blev en säker seger mot Örby. Enligt rapporterna var det klent med publik, och den grönvite lagkaptenen Andreas Glännbro påpekade också att han hade hoppats och trott på lite bättre uppslutning. I samma serie tog Annelund poäng för fjärde matchen i rad, och nu är det inte långt upp till säker mark. I andra ändan av tabellen hade Gerdsken en bra helg. Först torskade Fristad i fredags och sedan gjorde GBK två mål sista tio och vann med 3-2 mot Kinna. Sådana segrar kännetecknar ofta en seriesegrare.

…………………………

Holmalund föll borta mot Rössö, och nu är Uddevallalaget endast tre poäng efter HIF. Känslan nu är att det kommer bli kamp enda in på målsnöret om den där eftertraktade kvalplatsen. I kväll spelar HIF mot Kopparberg/Göteborg. En rolig match, som jag tyvärr missar på grund av träning.

…………………………

Efter att Linus Krantz valde att återvända till Vårgårda hoppade Anton Näverstedt in i Säven/Hols kasse i fredags. Det blev seger med 3-2 och det var så klart en drömstart för den tidigare skadade målvakten. Om man ska tycka något om Krantz tillbakagång är känslan att allt skötts väldigt proffsigt. Det fanns en klausul som gav Vårgårda rätt att kalla hem honom, men det var extra schysst att Linus fick välja själv i vilket lag han ville spela i under hösten.

…………………………

I division två var det en tung eftermiddag för Alingsås KIK som föll i den viktiga matchen mot Äspered. Lika tungt för Frisco, som efter förlust mot Borås nu känns ganska borta från tätstriden. I trean tändes ett litet hopp för Södra Härene som knep en pinne mot Kållandsö. Kan det vara början på en vandring upp från jumboplatsen?

…………………………

Holmalund räckte inte riktigt till borta mot serieledaren Gunnilse. Det var synd, både för HIF och för Vårgårda IK som hade behövt en hjälpande hand för att närma sig förstaplatsen.

…………………………

På torsdag ska förhoppningsvis höstens första Förstafemma presenteras. Förslag och synpunkter tas tacksamt emot.

…………………………

Själv sträckte jag ljumsken ganska illa i sista vårmatchen och den tycks ännu inte vara helt återställd. Hoppas att löpning, gummiband och voltaren ska få mig spelklar till Kinnarp/Slutarp på fredag.

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”"Kanske är jag som är på tok för seriös"”

  1. Hej! Är tveksam om Holmalunds Damer kommer att hänga med in till målsnåret som du skrev. Om man skall lyssna på tränare Prodér (inte på match för då skriker han hela tiden på alt och alla) så är målsättningen att laget skall vara som bäst om två till tre år. Undrar om dom tjejer som spelat i flera år och snubblade på ”målsnöret” i fjol till serieseger och har varit stommen i årets lag som ledde serien med 6 poäng vid vändningen tycker det är motiverande att laget ”bara” är under uppbyggande nu.
    Som åskådare kan det i alla fall förklara laguttagningen under året. Äldre rutinerade tjejer som sitter på bänken och yngre orutinerade som startspelare. Se och lära är ett ordspråk jag tror på sen är det fritt för en tränare att tycka, men som jag ser det så är Holmalunds och tränare Prodér mf, största och viktigaste uppgift i år utöver att alltid försöka vinna nästa match, att ta upp Akademin i trean till nästa säsong. Akademin vinner nästan varje match med stora siffror men ligger bara tvåa i serien, att då lyfta upp dom starkaste spelarna till Div. 1 spel vid så ung ålder för vissa tror jag bara är en björntjänst för spelarna och föreningen om man inte lyckas att vinna serien med akademin. Om det inte är så att man vill göra sig av med en del äldre spelare (som man gjorde i våras) så kanske man inte skall fortsätta att över värdera en del unga spelare och under värdera andra äldre spelare, vid ett flertal matcher har jag sett att inte alla spelare som sitter på bänken har fått speltid om man då inte är i början av sin senior tid utan mitt i den så kan det kännas väldigt omotiverade att gå och träna bl.a. Som jag ser det så är Damfotboll i stort behov av att få spelare som är 30 och äldre. Jag tror på satsning på dom yngre och där har Holmalund gjort det bra med sin akademi och övriga klubbar som låter sina talanger få gå dit bla, KIK. Så tror jag att man bygger elit på sikt men glöm inte dom ”äldre”.

    Svara

Lämna en kommentar