ANNONS:
ANNONS:

Linus knäskadad – men Sackis optimist ändå

I går tvingades Hemsjö IF lämna återbud till DM-matchen mot Högvad. En av alla spelare som inte kunde vara med var Linus Bohlin, och i värsta fall har anfallaren dragit sönder ett korsband.

Det var i matchen förra helgen som oturen var framme för Linus Bohlin.

– Jag kolliderade med deras målvakt i en ganska dum situation. Vi gled mot bollen båda två och jag drog in dobbarna för att inte skada honom. Men då fick jag smällen på knäet istället, berättar Linus.

Av sjukgymnasten har han fått en dyster dom som säger att bakre korsbandet är avslitet. Nästa måndag ska han kolla upp knäet ytterligare.

– Det har snarare blivit värre än bättre under den veckan sedan jag fick smällen så det verkar ju som att någonting är trasigt. Men jag får hoppas på det bästa fram till undersökningen, säger Linus, som ändå vet att säsongen kan vara över.

– Är det korsbandet blir det ju först väntan på operation och sedan rehab i en evighet.

Hemsjös tränare Sackis Tzovas berättar att återbuden haglade in under helgen inför matchen mot Högvad.

– Vi har ytterligare några skador på bland annat Daniel Pettersson och William Stridsberg, men sen är det väldigt många sjuka. Vi har en stor trupp med 22-28 man på träningarna, men nu kunde vi bara få ihop tio utespelare. Och att åka så långt med så lite folk kändes inte bra, säger Sackis, som berättar att det lutar åt att Hemsjö nu utesluts från DM.

– Högvad ville att vi skulle spela matchen en vardag men det är svårt att genomföra det med så lång restid. Så om vi inte kan hitta en helgdag blir det w.o och då är vi uteslutna.

Flera etablerade namn har försvunnit från Hemsjö till årets säsong. Men det är ingenting som oroar Sackis Tzovas.

– En föryngring var vi tvungna att göra förr eller senare, och vi har en stor, ung grupp som är rolig att arbeta med, säger han, och berättar om några tillskott från Gerdskens BK.

– Bröderna Berntsson (Johan och Niklas), Gustav Bengtsson och Erik Oskarsson är nya. Men det är gamla Hemsjökillar som kommit tillbaka allihop.

Lämna en kommentar