ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 14 – POSITIONSBYTET

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

POSITIONSBYTET
Joakim Larsson var i sin ungdom främst en offensiv spelare. I Vårgårda var han en pålitlig målskytt innan han återvände till Mjörnvallen och Alingsås IF. Där har han de senaste säsongerna mestadels spelat högerback, inte sällan med viss framgång. Men när Per Krantz tillträdde som tränare fick Larsson återigen en mer offensiv position. Och som han levererade. Han gjorde mål i var och varannan match och stannade till slut på imponerande 16 baljor.

Med den siffran var han en stor anledning till att Alingsås IF var med och krigade om seriesegern långt in på hösten. Nu blev det till slut en kvalplats, och även om grönvitt aldrig var riktigt nära att avancera kan man inte klaga på varken lagets eller Jocke Larssons säsong. Tacka ett positionsbyte och en pånyttfödd målskytt för det.

Här kan ni se och höra vad Jocke Larsson sa efter sitt mål i höstderbyt mot Gerdsken.

Lämna en kommentar