ANNONS:
ANNONS:

Nytt format i Sparbanken Cup

På Trettondagen smäller det som vanligt till i Vårgårda Sporthall. Hols IF arrangerar klassiska Sparbanken Cup, och den sevärda turneringen brukar fylla läktaren till sista plats.

Det är dock ett delvis nytt upplägg  som väntar lagen den här gången. De publikfriande hockeystraffarna, där de ”sämre” laget får en extra för varje division som skiljer, är kvar, men däremot är det ett nytt upplägg i gruppspelet.

– Vi har övergett trelagsgrupperna och satsar nu istället på fyra lag i varje grupp. Då får alla lag spela minst tre matcher så det blir lite mer. Vi har haft tankarna på den här förändringen tidigare men valt att avvakta, men nu blir det en nystart, säger Gerhard Ohlsson i Hols IF.

Det nya formatet betyder att antalet lag har minskat från 18 till 16. Men det ser inte Ohlsson som något problem.

– Vi frågade de lag som varit med flest gånger och det var bara BK Spark som tackade nej. Då var Vårgårda IK FK snabbt med att ta den platsen och det känns bra för det laget drar nog mer publik än exempelvis FC Alingsås.

Dagen inleds med de två första grupperna och de två främsta lagen tar sig vidare. Sedan är kvarts- och semifinal insprängda mitt i grupp 3 och 4, vilket betyder att det endast blir finallaget från förmiddagen som behöver dröja sig kvar hela eftermiddagen.

– Känns som ett bra upplägg. Det blir lite fler matcher så vi börjar en timma tidigare och slutar en timmas senare än tidigare, men det gör inte så mycket, säger Gerhard Ohlsson, som självklart hoppas på mycket publik även i år.

– Trettondagen är en bra dag när de flesta är sugna på något annat efter jul- och nyårsfirande.

 

Grupp 1 med start 9.00
Alingsås IF
Stora Mellby SK
Östadkulle SK
Sollebrunns AIK

Grupp 2 med start 9.40
Vårgårda IK
SK Mjörn
Annelunds IF
Hemsjö IF

Grupp 3 med start 13.00
Gerdskens BK
IK Frisco
Säven/Hol
Långareds BoIS

Grupp 4 med start 14.20
Holmalunds IF
Södra Härene IF
Herrljunga SK
Vårgårda IK FK

 

 

Lämna en kommentar