ANNONS:
ANNONS:

Sjöbergs karriär troligen över

Nu har Stefan Sjöberg fått sin dom. Främre korsbandet är rejält skadat, och därmed är karriären sannolikt över för 37-åringen.
– Det känns ju så, även om man aldrig ska säga aldrig, säger Sjöberg.

Stefan Sjöberg har varit med på hela den resa som Annelunds IF gjort de senaste 15-20 åren. Men nu lär det dröja ett tag innan han spelar igen- om det någonsin händer.

– Knäet har varit instabilt så jag hade blivit förvånad om det inte vore korsbandet. Men det är ändå alltid surt när beskedet kommer, säger han om svaret på magnetröntgen.

Nu väntar återbesök hos en knäspecialist för att dra upp riktlinjerna för att få ordning på knäet igen.

– Även om jag inte kommer att spela mer fotboll är jag inställd på operation. Knäet är så pass instabilt just nu och jag vill kunna leva ett aktivt liv, men det är väl någon jag ska diskutera med läkaren nästa vecka, säger Stefan, som ställt in siktet på en tung rehabiliteringstid.

– Jag har gjort det här förut och vet att många dagar kommer vara oerhört tråkiga. För att hitta rätt motivation kanske jag måste sikta mot premiären 2016, men sen om jag verkligen står där på planen är en annan sak.

Sjöberg har haft en lång och framgångsrik karriär i Annelunds IF. Det är framför allt två saker han nämner som extra trevliga minnen.

– Hela resan vi gjorde när vi gick till SM-slutspel inomhus var grymt rolig. Sen är det klart att jag minns säsongen i tvåan när det gick så väldigt bra för egen del. Men alla seriesegrar och när vi kvalade oss kvar i tvåan med ett mål i slutet mot Skoftebyn är givetvis också sköna minnen.

– Självklart har det varit en rolig resa och det var tråkigt att det skulle sluta så här. Men samtidigt var det kanske någon sånt här som behövdes för att man skulle sluta, säger han med ett skratt.

Lämna en kommentar