ANNONS:
ANNONS:

Sofia tar över Hemsjö

Efter att Lotta Löfwenius tackat för sig på Byvallen behövde Hemsjö IF en ny tränare. Nu är det klart att spelaren Sofia Larsson ska leda de gulsvarta styrkorna kommande säsong.

Silly Season

Sofia Larsson är ännu inte fyllda 25 år. Men rutinerad på fotbollsplanen har hon hunnit bli ändå.

– Tror jag var 15 eller 16 när jag började spela med A-laget i Hemsjö. Så det har blivit några säsonger, berättar hon.

På senare tid har hon dock känt en liten mättnad på att spela själv. Men vara kvar inom fotbollen ville hon ändå vara.

– Jag har känt att jag inte är klar med fotbollen och har varit lite sugen på att bli tränare. Det var lite på gång i fjol också innan Lotta valde att tacka ja. Så nu ska det bli väldigt roligt att ta över, säger Sofia, som inte har någon erfarenhet som tränare på seniornivå.

– Det har jag inte. Men jag har tränat F12 tidigare och gick då en grundkurs för ungdomstränare. Men jag har varit lagkapten i flera år och ser mig själv som en ledargestalt. Så jag hoppas och tror att det kommer gå bra.

Nu får hon möjlighet att basa över sina yngre systrar Elin och Malin, men truppen innehåller även spelare som är betydligt äldre än Sofia.

– Vi har några som är en bit över 30 medan de yngsta är under 20, så det är väldigt spridd ålder. Men det ser jag bara som en fördel.

Sofia berättar vidare att det ser väldigt bra ut i truppen, som är bredare trots att ett par spelare lämnat för andra klubbar.

– Vi har fått några nyförvärv plus att några kört igång igen efter uppehåll. Så det ser mycket bra ut och vi ser fram emot säsongen.

Bredvid Sofia kommer Håkan Hedlund vara kvar som lagledare och även klubbens herrtränare finns som en extra resurs.

– Sackis (Tzovas) har sagt att kan vara med och stötta lite. Särkilt de gånger som jag kanske inte har möjlighet att närvara. Så det känns som vi har folk nog att klara av det här, avslutar Sofia.

Lämna en kommentar