ANNONS:
ANNONS:

Vi siar om avslutningsracet

Nu återstår det bara några omgångar i de lokala serierna. Då passar vi på att tippa utgången av det hela.

HERRAR

DIVISION 2 NORRA
Vårgårda IK

Kommentar: VIK har ett tufft spelprogram kvar med bland annat Örebro, Gauthiod, FC Trollhättan och Stenungsund kvar att möta. Jumbon FBK Karlstad måste bli tre poäng, men i övrigt kan det bli tufft. Om inte några lag planar ut i prestation de sista omgångarna när serien är avgjord för deras del?

Tips: VIK tar tre till sex poäng men slutar ändå på kvalplats.

DIVISION 3 MELLERSTA
Gerdskens BK, Holmalunds IF

Kommentar: Tror att GBK måste gå rent för att blanda sig i det här på allvar. LFK ska möta både IFK Tidaholm och Gerdsken så poäng kommer att tappas på något sätt hos topplagen. Holmalund tror jag får en behaglig resa mot nytt kontrakt. Tre poäng hemma mot Åsarp/Trädet på lördag så är saken i princip klar. Notera att vi har ett derby kvar, det spelas på Brogårdsvallen i näst sista omgången.

Tips: GBK slutar trea och Holmalund sexa. Kryss i derbyt.

DIVISION 4 SÖDRA
Alingsås IF

Kommentar: Här ser det ut att avgöras nästa vecka när Kronäng och AIF spelar seriefinal i Borås. Men Kronäng har både Kinna och Ulricehamn kvar medan AIF å sin sida ska möta Trollhättan på bortaplan i sista rundan. Så kanske är det öppnare än vad man tror vid en första anblick?

Tips: Kan inte sluta tro på AIF i det här läget. Grönvitt vinner serien.

DIVISION 5 MELLERSTA
Sollebrunn, Herrljunga, Säven/Hol, Vårgårda IK FK, Östadkulle

Kommentar: Säven/Hol ska möta Nossebro på hemmaplan plus tre lag som ligger bakom i tabellen. Rent hus bör räcka till kvalplats. HSK har allt i egna händer då man ska möta både Vedum (i kväll) och SAIK, medan VIK FK sitter mera säkert i tabellen.

Tips: ÖSK och SAIK ryker. HSK och VIK FK hänger kvar och Säven/Hol blir trea.

DIVISION 6 FALKÖPING
Annelunds IF, Södra Härene, Frisco

Kommentar: Annelund har ett par halvluriga matcher kvar mot Emtunga och Södra Härene, även om läget är svårt att klaga på. SHIF har gjort en bra säsong och har chans att sluta fyra. Frisco kämpar för att hålla tre tre lag bakom sig, vilket man har goda chanser att klara eftersom man möter både EFFK och Kinnarp/Slutarp.

Tips: Annelund vinner det här. SHIF blir femma medan Frisco slutar sjua.

DIVISION 6 BORÅS
Hemsjö, Mjörn

Kommentar: Hemsjö har spelat i ingenmansland sedan tidigt i våras och får finna sig i att fortsätta med det. Mjörn ska möta Sandhult och Sparsör så har möjlighet att avancera i tabellen, och kanske till och med vinna serien.

Tips: Mjörn blir till slut trea medan Hemsjö sitter säkert på sin åttonde plats.

DIVISION 6 TROLLHÄTTAN
Långared, Stora Mellby

Kommentar: Varken SMSK eller Långared har räckt till mot topplagen. Ett derby spelas om en dryg vecka, och där tror jag att SMSK visar att de förtjänar sin plats före Långared i tabellen.

Tips: Båda lagen behåller sina platser och slutar femma respektive sexa.

DAMER

DIVISION 1
Alingsås FC

Kommentar: AFC har ett beskedligt spelschema kvar och kan avancera någon placering om man sköter sina kort rätt. Torsby, Rynninge, QBIK och Skoftebyn är det man ställs emot på slutet.

Tips: AFC tar tio poäng och slutar fyra.

DIVISION 2 NORRA
IK Frisco

Kommentar: Frisco har tre matchbollar på sig att avgöra det här. Jag tror det blir guldhattar redan på söndag borta mot KinneVedum/Hällekis/Lundsbrunn.

Tips: Frisco vinner serien.

DIVISION 3 VÄSTRA
SAIK/SMSK, Alingsås KIK, Hemsjö IF

Kommentar: Hemsjö möter Toarpsalliansen redan i kväll och har sedan även Göta kvar att möta, så än finns chansen att klättra i tabellen. KIK och SAIK/SMSK ska spela mot varandra, och där får vi en fingervisning om vilket som blir bästa lokala lag i damtrean.

Tips: Hemsjö tar fyra poäng till och klättrar förbi Toarpsalliansen. Lite längre upp vinner KIK derbyt och slutar femma, medan Bjärketjejerna blir åtta.

DIVISION 4 VÄSTRA
Södra Härene, Östadkulle

Kommentar: På lördag möts ÖSK och Emtunga, och som ni ser krävs ett kryss om ÖSK ska behålla greppet i toppen. Efter det avslutar ÖSK med lättare spelschema. Södra Härene har gått bra på slutet men har en bit upp till närmsta lag.

Tips: ÖSK gör rent hus och vinner serien. Södra Härene blir kvar på näst sista plats.

Lämna en kommentar