ANNONS:
ANNONS:

”Vila i frid grabbar”

Calle Skoglöf är tillbaka med en ny text. I dag minns han bland annat tillbaka på Kjell Sjöberg och ett par andra AIF-profiler som gått ur tiden.

Hello!

Det har hänt ganska mycket sedan jag senast skrev.

Jag vill skänka en tanke och mängder av tack till Kjell ”KS” Sjöberg som tråkigt nog lämnade oss förra veckan. Han var en av personerna jag hade tänkt ställa ett par frågor till och skriva om, men som ni nu får läsa om från fakta och minnen:

Kjell ”KS” Sjöberg blev 81 år gammal.
Vann Alingsås Hederspris 2017.
Aktiv som spelare i AIF: 27 år.
Aktiv som ledare i AIF: 26 år som a-lagstränare och otaliga som ungdomsledare.

Kjell var nog på Mjörnvallen alla sina pigga dagar under förra året och manade på oss att fortsätta vinna matcher med tips, råd och glada tillrop. Så att kunna vinna serien hans sista år hoppas jag kan ha bringat glädje i hans gröna hjärta.

Ett personligt minne av KS:
Vi hade lag/föräldramöte 2001 i klubbstugan på Mjörnvallen och KS skulle hålla ett föredrag om hur man blev proffs. Vi var 11-12 år och kanske inte så mottagliga för all info han gav oss, men något som jag tog med mig var;

– För att bli fotbollsproffs måste man träna minst 10.000 timmar per år, för det gjorde Michael Owen.

Det var nog först några år senare som jag faktiskt förstod vad han faktiskt sagt, så det kan nog förklarar lite varför jag aldrig lyckades riktigt. ? Det är bara 8760 timmar på ett år.

Kjell är tyvärr den 3dje Aif-profilen som lämnar oss på kort tid. Sven Jacob-Göran ”Jackie” Matsson 63 år ung – 72 allsvenska matcher, Stora silvermedaljen 1977, Proffsanbud från Tyskland och årets mål i Allsvenskan 1979. Jackie var en otroligt glad och livlig person som alltid stannade och pratade fotboll.

Ingvar ”Kaggen” Kjellgren – hade mer än 50 år som ledare och materialare i föreningen. Jag hade tyvärr inte äran att själv lära känna honom men en person med sådant engagemang är guld värd.

Vila i frid killar.

Annars rullar försäsongen på bra för oss. Vi har mycket folk på träningarna. Vi ser en utvecklingskurva som går uppåt i truppen och det finns många duktiga ungdomar som knackar på dörren till A-laget.

För min egen del kommer jag från en fullspäckad helg då jag i lördags gjorde min första match på nästan 2 år. Körva-Lasse var snäll och refererade en räddning jag gjorde till David De Gea, fast i ärlighetens namn såg jag nog mer ut som Karius i CL-finalen mot Real. Men det var roligt i alla fall.

Jag gjorde även första utbildningsdagen av ”Målvakt B” och insåg hur otroligt mycket målvaktsträningen har ändrats de senaste 10 åren – och absolut till de positiva.  Isolerad målvaktsträning är på väg bort (ÄNTLIGEN). Att ranta kring konor och slänga sig över häckar är dåtid enligt mig och numera även svenska fotbollsförbundet.

Nu ska vi tränare involvera målvakterna i lagträningen och spelövningarna. Givetvis kombinerat med viss isolerad träning, men inte i samma utsräckning som innan där målvakterna skulle vara själva i 50 minuter varje träning. Det är något vi i AIF har varit duktiga på det senaste året så att få ett kvitto på att man tänker rätt var bra. Kul säger jag.

Jag hoppas verkligen att alla tränare i staden kan anamma detta så att vi numera tillsammans kan utveckla målvakterna i föreningarna och staden. Så sammanfattningsvis; nu när läroplanen görs om kommer det ställas högre krav på lagtränare att planera övningar som involverar målisarna och gör det så matchlikt som möjligt för dessa i träning. Lycka till?

Jag håller mig kort idag eftersom det blev så mycket sist men jag vill också passa på att fira livet och två nyblivna 30-åringar – två av mina bästa vänner:
Alingsås Bäste Fotbollsspelare – Jacob Borg.
Och för oss fotbollsspelare – den eviga försäsongsskolkaren – Sebastian Mårtensson.
Grattis pojkar – ni är välkomna till AIF när ni vill!

Vi hörs!

FAKTA CALLE SKOGLÖF
Födelseår: 1989.
Familj: Sambo – mor, far, två systrar.
Bor: Ängabo.
Klubbar i karriären: Alingsås IF, IF Elfsborg, Gerdskens BK, Holmalunds IF, Sollefteå GIF.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare i AIF.

Lämna en kommentar