ANNONS:
ANNONS:

Första DM-helgen avklarad

Även den här måndagen drar vi igång maskineriet med en liten Bredsida.

Första DM-helgen är avklarad. Det betyder att flertalet av våra lokala lag i de lägre divisionerna har lirat årets första tävlingsmatch. Ett skönt kvitto på att första fasen av försäsongen är avklarad, och när man tänker efter är det faktiskt vara en månad kvar innan seriepremiärerna är ett faktum.

…………….

Alingsås KIK, Östadkulle, Södra Härene och Hemsjö var de tre lokala damlag som lirade DM i helgen. Där torskade KIK mot ett bra Trollhättans FK medan Hemsjö fick en bra start med vinst i första matchen. I övrigt får det väl anses som en liten skräll att SHIF nollade ÖSK och vann derbyt med 1-0. Kanske inte den starten Östadkulle behövde inför urpremiären i division 3.

…………….

Säven/Hol mäktade inte med att störa division 4-laget Trollhättans FK. Det enda som var som vanligt var att Christoffer Krabbe nätade, men TFK vann med klara 4-1.

…………….

VIK FK har fått en flygande start på 2019. Idel segrar hittills, och i lördags var det Gällstad som fick vända hem tomhänt. Luktar lite topplag om VIK FK, det måste jag säga, även om det är en bit kvar innan allvaret börjar.

…………….

ÖSK visade att målformen är god när man körde över Hjärtum med 8-0 i ett av helgens alla målkalas.

…………….

Annelund kryssade mot Wargön. Något oväntat i mina ögon då jag trodde att Krille Holméns gäng skulle vinna mot division 6-gänget.

…………….

SAIK reducerade sent mot JK10 och fick se sig besegrat med 3-1 i sin DM-premiär. Bara att nöta på för Bjärkelaget.

…………….

Evigt unge David Andersson visade vägen med en balja när Södra Härene slog Åsaka med 2-0.

…………….

Även HSK inledde sitt DM med en seger. Dessutom en klar sådan när Lödöse/Nygård kördes över med 6-1. Starkt gjort.

…………….

Friscos herrar gav ett styrkebesked när division 5-laget Arentorp/Helås besegrades. Lucas Fondin gjorde mål igen, och kanske att Frisco blir att räkna med mer på allvar den här säsongen.

…………….

SMSK tappade en 2-0-ledning i slutminuten men lyckades ändå forcera in en 3-2-boll innan domaren blåste av matchen mot Örslösa/Söne. Tre pinnar in på kontot med andra ord.

…………….

Hemsjö och Mjörn valde att fara åt Göteborgshållet för att lira var sin träningsmatch. Hemsjö torskade mot klassiska Azalea medan Mjörn tog andra raka segern när man vände 0-2 till 4-2 mot Tollered. Gabriel Skarrie satte två bollar från elva meter, vilket är fler straffmål än vad många gör under en hel karriär.

Förresten gjorde Andreas Roos den förbjudna övergången när han gick från Hemsjö till Mjörn. Hur han firade det? Genom att bli målskytt mot Tollered.

…………….

Även de flesta av våra bästa gäng lirade träningsmatch mot helgen. VIK och AFC hade spelledigt, men alla våra division 3-lag var i farten och där var det öppna spjäll med 25 mål på tre fajter. GBK föll med 6-5 där varken gulsvart eller seriekollegan Ahlafors tycktes vilja avslöja några defensiva skills inför seriestarten.

Övriga två gäng vann sedan Oliver Östlind avgjort för AIF med sina två mål mot Landvetter och Albin Bohlin gjort detsamma mot Hisingsbacka. Än så länge svårt att få grepp om vad de båda lagen står inför 2019, men spännande ska det hur som helst bli.

…………….

Friscos damer föll tillbaka till ruta ett när Lödöse/Nygård vann med hela 5-1. Det finns lite att jobba på, som Emma Bengtsson sa i intervjun förra veckan.

…………….

Tabellsidan över DM börjar nu att vakna till liv. Spana gärna in den.

…………….

Jahid Jawid har återigen skrivit på för Vårgårda IK efter en säsong i Husqvarna. Av det jag såg av honom under 2017 får VIK en hyfsat stabil mittfältare som är en bra tvåvägsspelare. Och han kan ju ha utvecklats under året i Jönköping, och är kanske redo att göra större skillnad i VIK nu under 2019.

…………….

Etapp ett av vårens utbygge är nu i full gång. Det gipsas, skruvas och spacklas för fullt hos Mökanders, vilket i vanlig ordning betyder ömmande fingrar. Någon grovarbetare är man inte – varken på planen eller som hantverkare – men kul att hålla på är det lika fullt.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Första DM-helgen avklarad”

Lämna en kommentar