ANNONS:
ANNONS:

”50 dagar kvar till VM”

Samuel Thorell blandar i dag högt och lågt av Gerdsken, Tottenham och Liverpool. Samt en gedigen rapport från VM-historien.

Säsongen är äntligen i full gång och efter att ha inlett serien med två segrar väntar DM-spel ikväll borta mot Redvägs FK, och till helgen en ny tuff seriematch då Götene IF gästar Gerdskenvallen.

Värst med säsong – Dagarna utan träning eller match (abstinens på hög nivå).

Bäst med säsong – Att samtidigt i besvikelsen över träningsfri/matchfri dag inse hur mycket man längtar efter att kliva in på Gerdskenvallen kommande träning/match.

Samtidigt som säsongen börjar ta fart här i Sverige avslutas den på annat håll. Tänker väl egentligen inte rabbla på så mycket om det men…

Spurs uttåg ur FA-cupen mot Manchester United sved. Antal semifinaler i FA-cupen för Spurs sedan senaste segern (1991) – 8, antal semifinalförluster – 8.

Champions League är ju en annan turnering som börjar dra ihop sig. Det enda jag vill nämna där är hur Liverpools frammarsch uppenbarligen påverkar vår ståtlige mittback Albin Andersson. Efter måndagens träning hördes engelska svordomar på den härliga dialektmixen ”Vårgårda-scouse” innan ett blont huvud försvann in i en bil som lämnade G-vallens parkeringsplats.

50 dagar kvar till VM i Ryssland…

Känns nästan som att underdog-stämpeln på Janne Anderssons landslag har fått lite omvänd effekt. Nu förväntar man sig (väl) att Sverige ska kunna ta sig vidare från gruppen. Lite kontrast från hur snacket gick då Andersson tog över efter Hamrén.

Att det närmar sig VM får mig att tänka på Japan/Sydkorea 2002. Minns inte vilken match det var (kan ha varit Sverige-Nigeria), som gick mitt under lektionstid. Jag och några andra högstadiekillar tog dumt nog mod till oss och smet hem till en av klasskamraterna för att se matchen. När vi sedan (mycket sena) skulle smyga in i klassrummet förväntade vi oss en utskällning. Vi öppnade dörren till klassrummet och genast skrek vår lärare Christer – VAD BLEV DET???

Onödigt VM-vetande…

Flest mål i en turnering – 13 fullträffar av Frankrikes Just Fontaine (1958).

Flest mål totalt – 16, Miroslav Klose, Tyskland (2002-2014).

Flest mål i en match – 5 strutar av Rysslands Oleg Salenko (1994).

Äldste målskytt – Roger Milla, 42 år och 39 dagar (1994).

Yngste målskytt – Pelé, 17 år och 239 dagar (1958).

Störst seger – Ungern 10-1 El Salvador (1982).

Flest guld – 5, Brasilien.

Flest medaljer – 12 (4 guld, 4 silver, 4 brons) Tyskland.

För Sveriges del har Henrik Larssons flest VM-framträdanden (13) och flest mål (5). Kenneth Andersson har även han nätat 5 gånger i VM, dessutom smällde han in alla i en och samma turnering, 1994 (men det visste ni ju redan).  Flest medaljer har trion Nacka Skoglund, Kalle Svensson och Bror Mellberg efter ett brons 1950 och silver 1958.

Största segern togs i kvarten mot Kuba 1938, då Sverige vann med 8-0. Efter att ha bojkottat VM 1930 (eftersom att det inte spelades i Europa) har landslaget varit med i 11 av 20 turneringar.

Missa nu inte GBK-Götene på lördag kl 13:00!

Tack för denna gång!

FAKTA SAMUEL THORELL
Födelseår: 1987.
Familj: Fru Daniella, två döttrar och två söner.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Örgryte IS, Gais, Jitex, BK Spark, Gerdskens BK.
Lokal favoritklubb: Gerdskens BK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Assisterande tränare Gerdskens BK.

Lämna en kommentar