ANNONS:
ANNONS:

Nya tränare i Holmalund

Teddy Lucic och Andreas ”Dessa” Nilsson ut. Reine Ahlqvist in som ny huvudtränare och dessutom är Johan Nilsson och Christoffer Ängberg nya assisterande. Det är vad som händer hos Holmalund inför 2017.

Ahlqvist
Reine Ahlqvist blir ny huvudtränare i HIF.

Nu har alla pusselbitar fallit på plats runt Holmalunds lag i division 3. Reine Ahlqvist tar steget upp från lagledare/assisterande till huvudtränare, och till sin hjälp får han Christoffer Ängberg och Johan Nilsson.

– En jättebra lösning för oss för på sikt vill vi kunna rekrytera tränare inom klubben. Och nu får vi tre namn som redan varit med runt laget och kan börja leverera direkt. Och det känns extra bra att vi lycka behålla spelare och ge dem nya roller i klubben, säger Patrick Heed i HIF.

Johan Nilsson har ett mångårigt förflutet som spelare i HIF och har i år haft hand om klubbens U-lag. Nu blir han assisterande tränare tillsammans med Christoffer Ängberg som har för avsikt att befinna sig på planen även 2017.

– Johan har haft ett läroår med U-laget och Ängberg är ju vår kapten och vi vet att han är ett tränarämne med bra ledaregenskaper. Reine har varit med och kört vissa träningar även i år så han är inte alls någon gröngöling, så detta känns som en väldigt bra och naturlig lösning, säger Patrick Heed, som berättar att det var aktuellt med en fortsättning med Teddy Lucic.

– Vi hade en bra dialog med Teddy men han valde att tacka nej. Och han och Dessa har ju varit hos oss i tre år så det är inget konstigt med det, säger Heed.

Det är också klart att Patrick Heed själv tillsammans med Mikael Öhman kommer att basa över klubbens U-lag.

– Mikael har erfarenhet och vi känner varandra ganska bra. Dessutom kommer de killarna jag tränat de sista åren ta klivet upp i U-laget så det blir också ett naturligt steg.

Ängberg
Christoffer Ängberg blir spelande assisterande tränare.
Johan Nilsson blir assisterande tränare.
Johan Nilsson blir assisterande tränare.

Lämna en kommentar