ANNONS:
ANNONS:

AFC redo för kval – utan Prodér

På lördag inleds kvalspelet mot Elitettan för Alingsås FC. Men det blir utan både huvudtränare Mikael Prodér och assisterande tränare Fredric Prodér som båda är avstängda.

Kvalspelet mot Elitettan har varit AFC:s stora mål med säsongen. Och efter en näst intill prickfri insats i norra ettan var seriesegern säkrad redan för några veckor sedan, och man kunde då börja ladda för dubbelmötet med Älvsjö.

– Anspänningen rann av oss efter att det var klart och vi har inte riktigt gjord några kanonmatcher efter det. Men nu tycker jag att vi är på väg att studsa tillbaka, så det ska bli riktigt kul att det är dags nu, säger Mikael Prodér, som har haft scoutögon på plats vid två av Älvsjös matcher.

– Vi har ganska bra koll på dem och det är ett stabilt lag, helt klart. Men jag tycker det är en fördel att börja borta och sen komma hem till andra matchen.

Men varken Mikael eller hans assisterande tränare Fredric Prodér får coacha laget på lördag. Detta då båda två snackade till sig en avvisning från avbytarbänken i sista seriematchen mot Frisco i lördags. Det betyder avstängning, och inget samröre med matchtruppen från 90 minuter före avspark till 60 minuter efter slutsignalen.

– Fredric ifrågasatte att Moa (Johansson, målvakt Frisco) höll bollen så länge och då åkte han bort. Då sa jag till domaren att han måste få fråga dig, och då åkte jag också. Så domaren var inte riktigt i balans där.

Hur löser ni det på lördag?
– Vi åker med bussen upp och sitter på läktaren. Sen har Magnus Ahlin huvudansvaret på bänken, och han kan verkligen driva laget så jag är inte det minsta orolig. Sen är Ronia med i matchtruppen och börjar hon på bänken kommer hon också att stötta och hjälpa till.

Skyttedrottningen Lisa ”Mini” Johansson har varit skadad några veckor men har spelat en halvlek i de senaste två matcherna. I kvalet räknar Mikael Prodér med att hon håller för en hel match.

– Hon är helt frisk nu och vi vill så klart starta med henne. Men det är positivt att hela truppen är intakt och det känns som vi är väl förberedda. Det gäller att hitta rätt anspänning även om det kanske är den största matchen hittills för många. Men vi har hunnit prata om det de senaste veckorna och känslan är att alla är redo, säger Mikael Prodér.

Lämna en kommentar