ANNONS:
ANNONS:

En rad avgörande matcher

Vi har gjort en lista av de matcher med störst vikt som spelas kommande helg.

Älvsjö – Alingsås FC
Kval till: Elitettan.
Förutsättningar: Första rundan i ett dubbelmöte där totalvinnaren tar steget upp.
Kommentar: Ett defensivt starkt Älvsjö väntar och det krävs en vass offensiv insats för att göra mål här. Ett kryss är nog ett bra resultat att få med sig hem, så det kan inte chansas för mycket framåt. Men ett eller ett par bortamål vore så klart riktigt skönt att få med sig.
Tips: 1-1.

Landvetter – Gerdskens BK
Kval till: Division 2.
Förutsättningar: Första rundan i ett dubbelmöte där totalvinnaren tar sig vidare till ett nytt dubbelmöte.
Kommentar: Landvetter smet förbi Angered på målskillnad i sista omgången och tog faktiskt två poäng fler än var GBK gjorde i sin serie. Fredrik Forsman intern skyttekung på 13 baljor, men jag tror att gulsvart har en bra chans här. Gustav Blomgens skada ett stort avbräck, men får GBK med sig ett hyfsat resultat kan de avgöra hemma i andra mötet.
Tips: 2-2.

Frisco – Töllsjö
Serie: Division 6 Alingsås.
Kommentar: Frisco behöver ta minst en poäng för att Mjörn ska stå som seriesegrare före Töllsjö. Men jag tror att det blir för tufft, och att Mjörn får finna sig i att kvala.
Tips: 2-5.

Stora Mellby – Alvhem
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: Kryss eller vinst så är seriesegern i hamn för SMSK. Och allt annat vore förstås ett rejält magplask när nästjumbon gästar i sista omgången. Det här ska gå vägen om man hittar en prestation som liknar det normala.
Tips: 5-0.

Vårgårda IK FK – Herrljunga SK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: HSK måste vinna för att ha chansen att slippa kval. Men det krävs också att Rångedala inte vinner sin match mot Tvärred/Vegby, annars blir det kval för HSK oavsett resultat på Tånga. Men jag tror att HSK har en hyfsad chans att göra sitt i derbyt, även om det krävs både en bra insats och lite flyt för att vinna mot FK här.
Tips: 2-3.

Grebbestad – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Grebbestad har allt att spela för i toppen och här måste VIK ses som rejäl underdog. Kontraktet är säkrat efter Åmåls förlust på torsdagskvällen, men även om VIK kan spela avslappnat får hemmalaget tipset.
Tips: 4-1.

Lämna en kommentar