AIF sprang ifrån Gerdsken

TV: Alingsås IF tog chansen i derbyt mot Gerdsken. Hemma på Mjörnvallen blev det seger med 5-2, och nu lever hoppet om nytt grönvitt kontrakt.

Oliver Östlind var produktiv i derbyt.

Det blev en händelserik första halvlek på Mjörnvallen. Gästande GBK tog ledningen genom Kristofer Profozic redan efter ett par minuter, men Chris Balkerud svarade ganska snart med en tjusig grönvit kvittering. Innan halvtimman var spelad nickade Andreas Johansson in sin namne Glännbros väl avvägna frispark och gav hemmalaget ledningen.

Efter det fortsatte lagen att skapa chanser på det våta – men ändå förhållandevis hållbara – underlaget. Andreas Johansson sköt utanför i bra läge och Chris Balkerud sköt rakt på Erik Andersson, för att nämna några möjligheter för hemmalaget.

Gerdskens bästa kvitteringschans i första halvek fick 1-0-skytten Profozic, men på Fredrik Johanssons fina förspel avslutade den gamle skyttekungen utanför James Clark stolpe.

I den andra halvleken var det hemmalagets tur att rivstarta med ett mål. Andreas Johansson jobbade fram en frispark som han själv lade upp och laddade med högerfoten. Bollen tog på ett försvarsben i muren och rullade retligt för Erik Andersson in vid ”fel” stolpe.

Efter det blev matchen till en långt ställningskrig där AIF i kraft av ledningen trivdes bäst. Gerdsken försökte, men hade svårt att få till något ordnat anfallsspel. Långbollarna mot Fredrik Johansson och Kristofer Profozic bar inte heller frukt, utan Andreas Glännbro och kompani i hemmalagets backlinje kunde kontrollera det hela ganska väl. Vid ett tillfälle hamnade Adam Borhammar Wahlin fel och rev ner Fredrik Johansson, men domaren nöjde sig med ett gult kort när Fronken var på väg igenom.

Istället fick AIF smaskiga ytor att ställa om i. Oliver Östlinds snabbhet var ett ständigt hot mot ett högt stående GBK. Med tio minuter kvar kom också 4-1 när Oliver Östlind sprintade loss och serverade inhoppande Pontus Ahlin öppet mål.  Fem minuter senare small det igen bakom Erik Andersson. Den här gången var det Ahlin som lirade fram Östlind som hängde upp bollen i bortre krysset.

I matchens döende sekunder reducerade GBK:s Viggo Svensson med ett rappt vänsterskott, framspelad av Kristofer Profozic.

Nu blir det av allt att döma en helt avgörande match nästa helg mellan Holmalund och Alingsås IF i den jämna bottenstriden. Gerdsken få invänta söndagens match mellan Råslätt och Tidaholm för att ha sina förutsättningar inför sista omgången klara.