ANNONS:
ANNONS:

Filip har tagit chansen

Säsongens stora genombrott i Alingsåsfotbollen har Gerdskens Filip Larsson svarat för. Vi kollade läget med 17-åringen inför lördagens hyperintressanta derby.

Filip Larsson är född 2000 och gör sin första riktiga säsong i seniorsammanhang.

– Vi var några stycken som tränade med A-laget med jämna mellanrum förra året. Men det är första säsongen jag är med på allvar, säger Filip, som till vardags tillbringar dagarna på Alströmergymnasiet.

Redan under vintermånaderna visade Filip att han var ett framtidsnamn, men ganska snart blev det tydligt att framtiden skulle komma snabbare än vad många trodde. Även Filip själv är lite överraskad över vilken säsong han svarat för.

– Klart man hoppades på att få spela och redan på försäsongen pratades det om att det nog skulle kunna bli lite speltid. Men att det skulle bli så här mycket och att det skulle gå så här bra trodde jag inte på förhand.

Bortsett från ett gästspel på det centrala mitttfältet har han hållit till som högerback. Tidigare i livet har han lirat mittfältare, men har ändå inte haft några problem med att hitta rätt som försvarare.

– Vi har ett väldigt bra försvarsspel där hela laget hjälper till. Så det är ganska lätt att spela back och försöka sköta sitt. Jag får alltid bra hjälp av laget, säger han ödmjukt.

Positionsspelet och känslan i högerfoten är de egenskaper som Filip visat att han behärskar. Och det är just passningsspelet han lyfter fram själv på frågan om hans bästa egenskaper.

– Tycker väl alltid att jag varit en bra passningsspelare så det är kul att det håller även på den här nivån.

Gerdsken ligger tvåa och jagar antingen serieseger eller kval mot division 2. Hur laget har lyckats överträffa alla förväntingar har Filip Larsson ett enkelt svar på.

– Alla jobbar stenhårt för varandra hela tiden. Försvarsspelet börjar redan med forward och vi springer oerhört mycket över hela banan. Det tillsammans med att vi verkligen vill vinna tror jag är förklaringen.

Lördagens derby är minst lika betydelsefullt för Alingsås IF. Men att det är derby och en viktig match är inget som bekommer 17-åringen.

– Man är alltid lite nervös innan men när man väl kommer ut på planen försvinner det ganska snabbt. Det är bara roligt att spela derby och det kommer lite extra mycket publik.

Lämna en kommentar