ANNONS:
ANNONS:

”James är enda spelaren jag har känt igen”

Alingsås IF gästas av Gnosjö på lördag. Det mötet kan mycket väl avgöra vilken division grönvitt spelar i nästa säsong.
– Jag är sugen på att ändra om helt i laget för att väcka gruppen, säger Per Krantz inför ödesmatchen.

Alingsås IF inledde vårsäsongen på ett strålande sätt och var till en början med i toppen av tabellen. Men trenden har varit stadigt nedåtgående, åtminstone resultatmässigt. De nio senaste seriematcherna har genererat åtta förluster, och AIF har då också dalat i tabellen.

– Vi hade en otroligt bra verksamhet hela försäsongen och starten på serien. Sen förlorade vi ett par matcher och fick ett par skador, och då försvann energin i gruppen. Sen har den inte kommit tillbaka, och det är egentligen bara James Clark som har presterat på sin normala nivå sedan dess, säger per Krantz.

Efter senaste omgången halkade man under nedflyttningsstrecket efter att Gnosjö tagit den femte seger på de sex senaste och därmed kravlat sig förbi AIF. Nu skiljer det en poäng mellan lagen, och AIF har ytterligare fyra pinnar upp till Holmalund på säker mark.

– Grabbarna är fortfarande vid gott mod och vi har bra stämning på träningarna. Men trenden vi har är ju jättetuff så klart, säger Per Krantz, som har funderingar på att göra stora förändringar i laget till lördagens match.

– Ja, det kan bli så att vi bryter mönstret helt för att väcka laget. Jag sådde det fröet på träningen i går och vi ska diskutera vidare under veckan.

AIF-tränaren gör vad han kan för att hitta det ljusa som finns i den prekära situationen.

– Det positiva är att vi fortfarande har chansen, och den ska vi försöka ta. Lyckas vi vinna mot Gnosjö har vi Habo i nästa match. Två segrar där så kan vi gå in med gott mot till de två avslutande derbymatcherna. Det kan ju bli en helt avgörande sista match på Brogårdsvallen även om det är lång väg dit.

Aktuell tabell

Lämna en kommentar