ANNONS:
ANNONS:

”Klart man vill testa sina vingar”

Vårgårda IK jobbar som bäst för att förbereda sig inför 2018. Nu är det dock klart att Stefan Strind inte kommer finnas med på den fortsatta resan.
– Han har ett slutmål att träna ett lag högre upp, säger Sportchef Gabor Hacker.

– Vårgårda har varit jättekul men nu har jag varit på division 2 och 1-nivå i åtta år. Jag vet att det är få förunnat att få chansen högre upp men självklart hade det varit jättekul att få testa sina vingar. Jag är ju UEFA B-utbildare och har även PRO-licens med mig i bagaget, säger Stefan Strind, som dock menar att 2018 också kan bli ett år utan tränaruppdrag.

– Jag stänger inga dörrar, men jag känner också att det inte vore någon katastrof om det inte dyker upp något intressant. Barnen börjar bli större nu också, så jag känner att det ska vara något spännande för att jag ska hoppa på. Sen om det blir nästa år eller året där på är inte lika viktigt.

Vad det gäller Peo Häggström, som varit på Tånga i sju säsonger, pågår det ständiga samtal om framtiden.

– Vi har en väldigt öppen och bra dialog med Peo, och vi får se vart det landar till slut. Det kan bli en fortsättning som tränare, men det kan också bli en annan roll i klubben. Eller så väljer han att hoppas på något annat eller helt enkelt ägna sig åt andra intressen än fotboll. Vi får avvakta och se helt enkelt, säger Gabor, som berättar att rekryteringen av minst en ny tränare redan är påbörjad.

– Vi jobbar först och främst med en ersättare för Stefan. Där har vi valt att titta ganska brett, och har kontakter i bland annat både Borås och Växjö. Vi har fått en del intressanta cv till oss som vi ska jobba vidare med. Även spelartruppen arbetar vi kontinuerligt med, och hoppas kunna presentera en del kontraktsförlängningar de närmsta veckorna.

Lämna en kommentar