ANNONS:
ANNONS:

AIF:s ödesmatch överst på listan

Nyckelmatcherna är flera den kommande helgen. Vi har valt ut hela åtta fajter att hålla ett extra öga på. 

Alingsås IF – Gnosjö IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Snacka om ödesmatch för grönvitt. Förlust här och det osar degradering lång väg, medan en seger gör att AIF tar sig förbi Gnosjö och upp på kvalplats. Men gästernas formkurva är avsevärt bättre än alingsåsarnas, som har åtta förluster på de nio senaste matcherna. I veckan pratade Per Krantz om att göra stora förändringar i laget, och kanske kan det ge viss effekt. Jag hoppas att AIF tar allla tre poängen, men jag är så pass osäker att de bara får en i tipset.
Tips: 2-2.

Ulricehamn – Gerdskens BK
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Detta är i princip Ulricehamns sista chans om de vill ha möjlighet att överleva i division 3. Det i kombination med att GBK inte varit samma vinstmaskin på senare tid (en seger på de fyra senaste) gör att jag höjer ett varningens finger för hemmalaget här. Men GBK, som ligger tvåa, får ändå gälla som knapp favorit och får utgångstipset.
Tips:
1-2.

Hössna/Timmele – Herrljunga SK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Efter Annelunds seger i går är detta en hyperviktig match i botten. En bortaseger skulle betyda ett stort kliv mot nytt kontrakt, och jag tror också att HSK tar den här chansen till tre poäng. Laget är tillräckligt stabilt för att klara det här och framåt har nyförvärvet Alexander Stavander varit en injektion.
Tips: 2-4.

Hemsjö – Mjörn
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: En lurig match för kvaljagande Mjörn mot ett Hemsjö som kan gå in helt utan press i detta derby. Känslan är att precis vad som helst kan hända, och Hemsjö vann ju vårens möte något överraskande. Men jag tror ändå att Mjörn löser det här och fortsätter att ligga som ett klistermärke på Tråvad/Larv i kampen om kvalplatsen.
Tips: 1-3.

Holmalund – Hovås/Billdal
Serie: Elitettan.
Kommentar: Efter att ha varit spelledigt förra helgen tar Holmalund nu emot tabelljumbon hemma i Alingsås. Det är en match som ska vinnas, och det tror jag också att HIF ordnar om man kommer upp i normal standard.
Tips: 3-0.

Mariestad – HIF Akademi
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Mariestad har gått som tåget på senare tid och är det lag som främst utmanar Sjömarken i toppen. Även om Akademin fortfarande har en teoretisk chans att blanda sig i det hela tror jag att hemmalaget är starkare här och tar alla tre poängen.
Tips: 3-1.

Sollebrunn – Nossebro
Serie: Division 5 västra.
Kommentar: SAIK tog ett skutt i tabellen efter bortasegern mot Trollhättan Syrianska i veckan. En ny seger här tror jag i praktiken skulle räcka för att skaka av sig de nedre strecken en gång för alla. Men Nossebro kan vara svårspelat och knep senast poäng mot topplaget Trollhättans FK. Dessutom saknar hemmalaget kanske Filip Johansson som fick en smäll mot huvudet senast. Mycket ovisst.
Tips: 1-1.

Alingsås KIK – Öxnevalla
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Om Toarpsalliansen tappar poäng på lördag säkrar Alingsås KIK seriesegern om man vinner den här söndagsmatchen. Nu tror jag att det blir blåvit serieseger alldeles oavsett vad Toarpsalliansen hittar på i sin match, och jag tror också att KIK är klassen bättre än Öxnevalla och vinner enkelt här.
Tips: 5-1.

Lämna en kommentar