ANNONS:
ANNONS:

Peo lämnar Vårgårda IK

Sju år fick räcka. Efter innevarande säsong lämnar Peo Häggström Tånga hed och Vårgårda IK.
– Det är dags för en förändring på tränarsidan nu, säger han, inte utan vemod i rösten.

Allt har ett slut. Så även sagan om Peo Häggström och Vårgårda IK. När han tog över som tränare för sju år sedan låg VIK i division 5. Tre seriesegrar senare spelas det division 2-fotboll på Tånga, och det finns dessutom ett andra A-lag i seriespel som håller till i division 5. En makalös utveckling där hela föreningen har varit inblandad, men Peo är den som haft det yttersta sportsliga ansvaret.

– Det var ett mycket tufft beslut att ta och det var väldigt speciellt att berätta det för killarna nu i kväll. Men jag har pratat om att förändring är en förutsättning för utveckling och nu var det dags med en förändring även på tränarsidan. Jag tror det är bäst för både min och killarnas utveckling, säger Peo, som nu vill slutföra säsongen på allra bästa sätt.

– Det är min och Stefans viktigaste uppgift nu att fortsätta vara professionella. Man kan alltid jobba framåt och vi vill ge laget och klubben ett bra avstamp inför nästa säsong.

Peo Häggström menar att en fortsättning i en annan roll i klubben inte är utesluten.

– Precis som Stefan siktar jag så klart på att bli tränare så högt upp som möjligt. Men skulle jag stå utan uppdrag senare i höst stänger jag inte dörren för att hjälpa VIK på något sätt även i framtiden. Men hur det skulle se ut och i vilken roll det i så fall blir vet jag inte i nuläget.

Sju års arbete och tre seriesegrar. Du måste vara glad och stolt över er resa?
– Absolut. Det är ett jättejobb som vi har gjort tillsammans och det är jag väldigt stolt över. Jag har varit delaktig i lite mer än man normalt sett kanske är som tränare, och det var varit utvecklande även för mig.

Sportchef Gabor Hacker meddelar att arbetet med att hitta en efterträdare till Peo Häggström redan är påbörjat.

PEOS ÅR I VIK
2011
Femma i division 5, men laget avslutade året med fyra raka segrar och lade där grunden inför kommande säsong. Samuel Nordqvist intern skyttekung med 15 mål.

2012
Överlägsen serieseger i division 5 efter 20 segrar och 2 förluster. Amir Tavakol målbäst med 21 fullträffar.

2013
Serieseger i division 4 efter 14 segrar, 4 kryss och 4 förluster. Borås AIK var största utmanaren, men VIK vann tre poäng före. Christoffer Krabbe gjorde åtta mål, vilket var bäst i VIK.

2014
Femma i division 3 som nykomling, vilket också gav utmärkelsen bästa lokala lag. Michael ”Turbo” Andersson vann interna skytteligan på nio mål.

2015
Fyra i division 3. Låg bra med efter våren men orkade inte riktigt hänga på i kampen om topp två under hösten. David Lager gjorde flest mål med elva stycken.

2016
Serieseger i division 3. Dominerade serien från start till mål och förlorade endast två matcher på hela säsongen. Jonas Aronsson smällde in 17 baljor vilket var bäst i VIK.

2017
Säkrade i praktiken kontraktet i division 2 redan under våren och hösten ägnas åt att fortsätta utveckla både klubben och spelarna. Mohammed Abdulrahman har hittills gjort 13 mål, vilket är näst bäst i hela serien.

Kuriosa
Samuel Nordqvist, Adam Hägg, Benjamin Hacker, Jocke Berg, Mattias Berg och Ludvig Andersson har varit med samtliga sju år som Peo Häggström varit tränare. Under resans gång har spelare som Niklas Eriksson, Daniel Olafsson, David Lager, Karl-Anton Pettersson, Jonas Aronsson och Mohammed Abdulrahman tillkommit.

Lämna en kommentar