Annelund bröt GBK:s svit

Gerdsken hade inte en enda match innan dagens möte med Annelund. Men jumbon skrällde och vann med 2-1 på Gerdskenvallen.

Referatet med Jonas

Jacob Borg gjorde 1-0 för sitt GBK.

Annelund visade redan från start att det inte är någon slump att man tagit poäng i fyra raka matcher. Det fann ett lugn i spelet och gästerna ägde en del boll utan att skapa särskilt mycket framåt. Istället var Gerdsken dödligt effektivt när chansen väl dök upp. Kristoffer Krabbe fick tag i bollen efter att Krille Holmén missat en passning och när Krabbe spelade in till Jacob Borg, tog denne emot och placerade snyggt in 1-0 med vänsterfoten. Borg och Krabbe hade sedan var sitt nickläge mitt i halvleken, men mycket mer än å skapade inte hemmalaget. Krille Holmén hade en frispark ett par meter utanför innan gästerna avslutade halvleken med en trippelchans. Men varken Tobias Bayard eller Alex Forsberg lyckades överlista Erik Andersson.

I andra halvlek fick gästerna riktig vittring på poäng när Oscar Sjögren slog en galen bakåtpassning som Tobias Bayard hann emellan på. Han serverade Thomas Karlsson öppet mål och det var kvitterat efter 10 minuter. En stund senare var det dags igen, den här gången i samband med en hörna. Först var Alex Forsberg när att näta, innan Rikard Jakobsson stötte in Krille Holméns inspel i andraläget.

Nu blev det full fart framåt på Gerdskens BK. Marco Stua hade ett par farliga skott utifrån och Simon Preissler var i princip igenom efter ett bra anfall. Men AIF-målvakten Jonathan Ahlqvist stod emot allt, och blev lite av matchhjälte bredvid Rikard Jakobsson. Enda gången Ahlqvist inte hann med var när Berar Berisha nätade, men då stod assisterande domaren med flaggan i vädret.

– Det såg lite tveksamt ut måste jag säga. Vi hade väl tillräckligt med lägen för att göra 2-2 så detta var en plump. Men man måste ändå se helheten och vi har gjort det väldigt bra ändå, sa Robin Westby, mittback i GBK.

Westby menade också att Annelunds båda mål hade gått att undvika.

– Vi har ju haft förmågan att inte släppa några billigal må tidigare, men i dag blev det två stycken.

Noterbart är att Elvir Ramadani skadade vaden på träning i veckan och inte spelade. Fredrik Gustafssons smäll mot ögat svullnade upp och han spelade minimalt i den andra halvleken.

– Det ska inte påverka att vi bytte runt i backlinjen. Det har vi gjort hela säsongen, sa Robin Westby.

I Annelund var Rikard Jakobsson rätt placerad i mittlåset i princip hela matchen. Särskilt sista halvtimman när Björn Holmén haltade av med en sträckt baksida tog Jakobsson ansvar. I övrigt var Jonathan Ahlqvist och Tobias Bayard bäst i Annelund.

Krille Holmén.
Fredrik Gustavsson fick en smäll i första halvlek och det hela slutade med ett jack under ögat.
Rikard Jacobsson och Björn Holmén är ett rutinerat mittbackspar.
Kristoffer Krabbe.
Annelunds tränare Micael Johansson.

Övriga lördagsmatcher
Östadkulle SK – Halvorstorps IS 0-2

Holmalunds IF – Hestrafors IF 0-1

Vårgårda IK FK – Södra Härene IF 4-2
FK: Petter Stam Kaspersson, Andreas Berg, Jesper Beutler, Rikard Ekelund.SHIF: Jonathan Johansson, Pontus Yngve.

IK Frisco – Sjömarkens IF 0-1

Holmalunds IF – Rävåsens IK 4-1
Mål: Anna Scavo, Antonia Ferm Sandberg, Lisa ”Töllsjö” Johansson, Nicole Fallqvist.

Hudene GoIF – Vedums AIS 0-4

Skene IF – Alingsås IF 2-5
Mål: Marcus Waltilla 3, Joakim Larsson, Andrew Neilson.

Marcus Waltilla slog till med ett hattrick mot Skene.

1 svar på ”Annelund bröt GBK:s svit”