ANNONS:
ANNONS:

KIK vill vända trenden – trots flera avhopp

I vintras hände mycket positivt i Alingsås KIK och allt var frid och fröjd inför seriestart. Men resultaten har inte gått med Alingsåslaget, och dessutom har truppen tunnats ut så pass mycket att man tvingats dra ur U-laget ur seriespel.
– Det är en besvikelse, säger Camilla Berg, ledare och kontaktperson i KIK.

KIK-Frisco

En gratisplats i division 2, en friplats i DM och ett gäng nya spelare. Det kryddat med nye tränaren Leo Berg skulle leda Alingsås KIK till en kanonsäsong. Men verkligenheten blev en annan. A-laget ligger på kvalplats nedåt, ett gäng spelare har fallit ifrån och dessutom tvingades man nyligen dra ur sitt U-lag ur seriespel.

– Vi har tappat flera spelare av olika anledningar så vi var helt enkelt tvungna att göra så. Vi kan inte sitta och jaga folk hur länge som helst för att få ihop fullt lag till U-laget, säger Camilla Berg.

Efter sommaruppehållet har uppslutningen på träningarna varit halvrisig, och några tjejer har också lämnat laget. Bland annat har ett par omtalade nyförvärv från Holmalund tagit ett break.

– Sandra Johansson och Jennie Wennergren har tagit ett uppehåll och Carolin Bade blev ju gravid. Sen har vi även ett par andra långtidsskador, säger Camilla, som också berättar att målvakten Anna Nordgren är knäskadad.

– Nu i dag (mot Borås GIF) har vi målvaktsproblem men sen är förhoppningen att Anna ska kunna komma tillbaka. Hon tror själv att hon ska kunna tejpa och köra, men vi får väl se hur det blir framöver.

Berg belyser också problemet med att många tjejer inte prioriterar fotbollen särskilt högt i jämförelse med andra saker.

– Även fast vi gick igenom säsongen i vintras och önskade att alla skulle planera efter fotbollen har det inte blivit så. Många har varit på semester så första träningsveckan nu i höst var vi inte alls många. Men nu börjar ju skolorna på måndag så nu hoppas vi att alla kommer hem. Det är ju synd om de tio-tolv tjejerna som alltid är där på träningarna när så många faller i från under resans gång.

Även om säsongen varit en besvikelse så här långt har Camilla Berg goda förhoppningar om att hösten ska sluta på ett bra sätt.

– Får vi bara igång alla så ska vi fixa att hänga kvar och då kan vi ladda batterierna inför nästa säsong. Det gäller bara att alla tjejer laddar om och inte deppar ihop över de förluster vi har åkt på.

Redan i eftermiddag har Alingsås KIK chansen att vända trenden när Borås GIF gästar Noltorpsvallen.

Lämna en kommentar