ANNONS:
ANNONS:

Annelund vann med uddamålet

Annelunds IF tog tre poäng i premiären mot Töllsjö. Men det satt hårt åt.
– Det var nog lite premiärnerver, säger Gustav Carlsson.

Referatet med Jonas

Det blev en händelserik match när Töllsjö gästade Mörlanda Sportcenter. Båda lagen skapade chanser innan bortalaget tog ledningen efter en halvtimme. Men Annelund vända på steken med två mål just innan paus.

– Det kom ett inlägg från Tompa så jag lyckades knäa in, berättar 1-1-skytten Gustav Carlsson, som sedan fick se Tobias Holmén göra 2-1 från elva meter.

– Vi hade haft ett par straffsituationer så vi hade samlat ihop till den. Och Tobbe var säker som vanligt.

I andra akten fortsatte det att hända saker. Töllsjö nickade in kvitteringen innan Lucas Benjaminsson återgav Annelund ledningen. Sista halvtimman skapade hemmalaget sedan mängder av möjligheter att stänga matchen, men det blev en kamp ända in över mållinjen. Töllsjö slet med allt som fanns, men till slut fick de se sig besegrat med 3-2.

– De spelade mycket långt mot en stor forward, men de skapade väl inte så mycket. Däremot hade vi ett antal bra lägen och det hade varit skönt att göra 4-2. Men det blev ju tre poäng och det var det viktigaste, säger Gustav Carlsson.

”Gurra” har varit med i Annelunds A-trupp sedan 2009, och har agerat inhoppare i både tvåan och trean. Men de senaste åren har det endast handlat om gästspel på somrarna då han pluggat i USA.

– Men nu är jag hemma igen och har fått jobb på Pipelife här i Ljung, så nu är det full satsning som gäller. Vi är några 92:or i laget som känner varandra väl och har spelat mycket ihop så det är riktigt roligt att vara tillbaka på allvar.

ÖVRIGA FREDAGSMATCHER
Vänersborgs FK – Frisco 4-2
Mål:
Amie Hallingsjö, Elena Pettersson.

Kronäng – Alingsås IF 1-2
Mål: Johan Eriksson, Andreas Johansson.

Vårgårda IK FK – Brämhult 0-5

Järpås – Stora Mellby 0-0

Sjuntorp – Spark 5-0

Emtunga – Södra Härene 0-3
Mål: Albin Andersson, Gustav Andersson, Fazel Omidi.

Sollebrunn – Hemsjö 2-0
Mål: Jonny Larsson, Filip Johansson.

Mjörn – Långared 0-1
Mål: Tobias Häggblom Pentinen.

Lämna en kommentar