ANNONS:
ANNONS:

Ännu en helg avklarad

Ännu en helg avklarad. Men den kommer också en tillhörande Bredsida och skvalpar in på måndagsmorgonen.

Alingsås KIK fick i går kväll jubla för seriesegern. 0-0 i seriefinalen var kanske inte övertygande siffror, men övertygande har minst sagt seriesegern i stort varit. Hösten har varit magnifik och med fortsatt utveckling borde det här laget kunna anpassa sig till division 3.

…………………..

Jag skulle ha sett GBK mot IFK Skövde men den ändrade matchtiden grusade mina planer. Nu blev det en jämn match som gulsvart till slut vann med uddamålet, och matchvinnare blev Fredrik Johansson. Med andra ord var allting som vanligt.

Nu är dock både Marco Stua och Deniz Aydin avstängda (två röda kort) i derbyt mot AIF på lördag. Det är för övrigt en helg då allt kan öppna sig för Gerdsken. Tänk er ett kryss mellan Råslätt och Tidaholm och bortaseger på Mjörnvallen. Då kan GBK spela hem seriesegern i sista omgången.

…………………..

Alingsås IF tog tre livsviktiga poäng borta mot Habo. De är dock kvar under strecket efter att Gnosjö vunnit sin match klart. Det här racet kommer leva ända in i kaklet.

…………………..

Holmalunds match mot Ulricehamn regnade bort, och det tror jag kan vara en fördel för HIF. När den spelas i kväll är Ulricehamn redan ur serien, det hade de inte varit om matchen lirats parallellt med övriga i lördags. Dessutom fick André Nilsson ett par dagar extra på sig att läka ihop, och det ryktas om att han ska trotsa båd knä och ansiktsfrakturer och kommer till spel i kväll.

…………………..

Karolina Hultgren fick inte bli hjälte i comebacken. Holmalund föll borta mot Sundsvall med hela 4-1, och nu är nedflyttningsstrecket bara fyra poäng bort. Man kan därmed inte säga att tränarbytet inneburit någon resultatmässig uppryckning.

…………………..

Ett annat lag som är ur form är Vårgårda IK. Den solida defensiven är inte på plats och nu släppte laget fem mål mot ett lag som ligger efter VIK i tabellen. Fyra matcher kvar nu, så ska man avsluta säsongen med en positiv bild är det snart dags att vända trenden.

…………………..

Herrljunga lyckades vinna på Tånga hed och tog därmed tre oerhört viktiga poäng. Men det är fortsatt jämnt i striden runt kvalstrecket.  Annelund tog en stark pinne hemma mot Brämhult i samma kvalstrid, och även den kampen bör leva in i sista omgången.

…………………..

Säven/Hol gjorde ingen kanonmatch och fick endast en poäng hemma mot Tvärred/Vegby. Men efter VIK FK:s förlust är det knapp fördel Säven/Hol i kampen om bäst division 5-lag i trakten.

…………………..

Östadkulle gjorde sitt jobb och vann med 3-1 mot IFK Trollhättan. Södra Härene mäktade dock inte med at hjälpa ÖSK genom att ta poäng av Göta/Ljungskile/Ödsmål, vilka alltså fortfarande ha greppet om division 3-biljetten.

…………………..

Tråvad/Larv blev första lag att besegra Östadkulle i Varasexan. En slätstruken gulsvart insats räckte inte i seriefinalen, vilket i förlängningen kan drabba Mjörn i fajten om kvalplatsen.

…………………..

Sollebrunn lyckades inte hemmabesegra Corner och säkra kontraktet. Men en poäng gör ändå att det ser ganska lugnt ut med två matcher kvar.

…………………..

SMSK åkte till Skepplanda för att möta Alvhem på konstgräs. En av många matcher som fick ny matchplan den här helgen. Patrik Svensson var matchens man med ett hattrick när SMSK vann med 7-2.

…………………..

Katti Ölvebo har målmässigt överglänst både Anneli Carli, Maja Hansson och övriga Friscospelare. I går kom två nya mål när de blå tog en ny säker seger. Tänk om det är forward Katti skulle ha varit alla år hon har harvat i mittförsvaret?

…………………..

Tabellsidan blir bara bättre och bättre för varje vecka som går.

…………………..

Jag stötte ihop med några GBK-spelare i lördags några timmar innan deras match mot Skövde. Ställde frågan om det skulle bli tre poäng i dag.
– Giiivet, svarade Fronken, innan han drack ur kaffet, reste sig och åkte och avgjorde matchen.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar