ANNONS:
ANNONS:

En rafflande avslutning i trean

Alla tre Alingsåslag har helt avgörande matcher de kommande veckorna. Vi ger er förutsättningarna inför slutspurten i trean.

AKTUELL TABELL

TOPPSTRIDEN
Råslätt, Gerdsken och Tidaholm gör upp om det här. Det förstnämnda har sett oförskämt starkt ut och jag tror att Råslätt gör rent hus och vinner serien. Det öppnar upp för Gerdsken eftersom Tidaholm är ett av de två lag som ska möta Råslätt. Då räcker det med en gulsvart seger på de två sista matcherna, och mitt tips blir att den segern kommer mot Falköping i sista omgången.

MIN SLUTTABELL
1. Råslätt
2. Gerdsken
3 Tidaholm

Omgång 21
Alingsås IF  – Gerdskens BK (vi tippar 1)
Råslätt – Tidaholm (1)

Omgång 22
Gnosjö – Råslätt (2)
Gerdskens – IFK Falköping (1)
Tidaholm – Ulricehamn (1)

BOTTENSTRIDEN
Habo och Ulricehamn är redan ur. Sen gör Gnosjö, AIF och HIF upp om den sista förhatliga nedflyttningsplatsen och den nästan lika förhatliga kvalplatsen. Även Götene skulle kunna bli inblandat, men en bättre målskillnad och ett avsågat Ulricehamn i nästa match gör att jag tror att de kommer slippa den värsta dramatiken.

Det finns flera olika scenarier på hur det här kan utveckla sig. Exempelvis kan Råslätt avgöra serien redan i omgång 21, och hur motiverat är då det lag som åker för att möta ett vilt kämpande Gnosjö i sista matchen? Men jag litar på att Råslätt löser den uppgiften och därmed räddar de båda Alingsåslagens skinn. Holmalunds bättre utgångsläge gör att de slipper kvalspel, trots att de bara tar en poäng till. Det hela mynnar ut i en målskillnadsaffär mellan Gnosjö och AIF och där gör Råslätt tillräckligt många mål för att skjuta ner Gnosjö i fyran.

MIN SLUTTABELL
8 Holmalund
9 Alingsås IF
10 Gnosjö
11 Ulricehamn
12 Habo

Omgång 21
Alingsås IF – Gerdskens BK  (1)
IFK Skövde – Holmalund  (1)
Hestrafors – Gnosjö (2)

Omgång 22
Gnosjö – Råslätt (2)
Holmalund – Alingsås IF (X)

Lämna en kommentar