ANNONS:
ANNONS:

Årets första Bredsida

Vi kör igång 2024 med en färsk Bredsida.

I lördags var det fullt ös i Vårgårda när Sparbanken Cup avgjordes. Jag var på plats på förmiddagen medan eftermiddag och kväll tillbringades på ett släktevent. Under mina timmar i Sporthallen hann jag aldrig se slutsegraren Herrljunga i aktion, men vad jag har förstått gjorde division 5-laget en strålande insats. Richard Wartmark – som återigen vänt hemåt från VIK – var med, liksom comebackande Daniel Olafsson.

Efter fina resultat i gruppen väntade grannen Frisco i kvartsfinalen. Där blev det seger med 3-1 och nästa stopp blev Vårgårda IK och semifinal. Där var Tobias Bayard het med två fullträffar när HSK vann med klara 6-3. Finalen mot Holmalund blev sedan jämnare, men HSK drog det längsta strået och vann med 3-2. Målskyttar var Joel Sand, Emil Johansson och Alex Alm.

Detta var HSK: åttonde seger i Sparbanken Cup och de befäster därmed sitt epitet som ”mesta mästare”.

Mitt SMSK var tillsammans med Herrljunga enda lag som lyckades besegra Holmalund. Men för vår del tog det slut med dunder och brak mot SK Mjörn, som vann med klara 5-0 och smet förbi oss på målskillnad. Mjörn slog sedabn fjolårsmästaren Sollebrunn med hela 7-0 i sin kvartsfinal innan Holmalund blev för svårt i semi.

…………….

Det har hänt en del i de lokala spelartrupperna över helgerna. Kika gärna på silly season-sidan och som vanligt är det bara att hojta om vi missat något som rör din förening.

…………….

Alla fem gästskribenter är presenterade – och på onsdag är Fabian Andersson först ut med den inledande texten för 2024. Kul med fem nya spännande namn som förgyller våra onsdagar det närmsta året. För övrigt är vi nu uppe i 50 namn som haft eller har rollen som gästskribenter, ingen dålig siffra det heller.

…………….

Måste återigen beröra Fotbollsfesten på Skåål från mellandagarna. Ett gäng värdiga pristagare och en lättsam och uppsluppen stämning är vad jag tar med mig därifrån. Det var också trevligt att snacka lite med lokala spelare som man annars antingen endast ser på planen eller spelar emot.

Exempelvis berättade Dejan Siranovic om delar av sin karriär när han levde som proffs i Bosnien när en knäskada bromsade upp fotbollslivet. Också kul att snacka med Daniel Andersson och få lite inside från Friscodamernas liv och fotbollsvardag.

Lite gött skvaller med Citys Pontus Sturebäck och Holmalunds Jonatan Tedeborg hanns också med innan det blev en stund runt bordet med delar av SK Mjörns järngäng. Där var ett av diskussionsämnena deras fynd Robin Björnell som damp ner från ingenstans och förstärkte laget under 2023. Han gick enligt säkra uppgifter upp i 110 nickdueller under året – och vann samtliga. På frågan om varför han spelar i Mjörn och inte i en bättre lokal klubb hade ”Kula” Karlsson det enkla och tydliga svaret: ”Det är ingen annan som vet om att han finns”.

Återigen tack till er som kom på Fotbollsfesten och till er som röstade på Folkets lirare – där vinnaren Olle Hedlund hyllades stort under kvällen. Tack också till juryn bestående av Daniel Holmén, Katti Ölvebo och Anders Wingfors samt min vapendragare Fredrik Olsson.

…………….

Futsalsäsongen är i full gång. På damsidan spelade Södra Härene hemma mot Vänersborgs FK i fredags i en match som slutade 1-1. En viss Katti Ölvebo nätade för SHIF.

Även Härene herrar lirade hemma i fredags, då mot Paratodus U. Där blev det förlust med hela 6-0, vilket betyder att SHIF är jumbo i division 3.

Alingsås Futsal Club ligger i samma bottenträsk som SHIF med ett lag i division 3. Men AFC har ju även ett lag i division 2 och där har poängskörden blivit något bättre. Förra veckan blev det förlust mot serieledaren Västra Together med 9-4 och AFC ligger därmed i botten med sina tio poäng. Men det är en jämn tabell så det finns möjlighet att avancera något framöver.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar