ANNONS:
ANNONS:

”Behövs det i lilla Vårgårda IK?”

Kenneth Ohlsson är tillbaka med en ny text. I dag skriver han bland annat om allsvensk premiär och VIK:s värvningsvår.

Söndag kväll när detta skrives och imorgon bitti vaknar jag utan att vara korttidspermitterad. Så himla lyxigt att ha fått vara det med ekonomisk trygghet när vädret varit så tip-top som det varit när det är som vackrast i Sverige, men så himla skönt att få återgå till 100 procent jobb denna midsommarvecka! Anledningen stavas att vår inhemska fotboll har kört igång igen och vi på ESMG (Everysport Media Group) ska leverera de resultat, matchfakta och tabeller som i princip alla våra dagstidningar beställt av oss.

Jag har idag som blå och vit fantast suttit klistrad vid Kanal 5:s allsvenska eftermiddagsmatch, men den gjorde mig inte lycklig direkt. Riktigt uselt agerat av IFK långa stunder och gästande IFE vann fullständigt rättvist, vilket var på tiden eftersom det inte skett sedan 2003 (!) att boråsarna åkt hem med full pott från mötet i Göteborg. Tur att det ska spelas dubbelserie i vår högsta liga och hoppas verkligen att ”Blåvitt” kan studsa tillbaka i Varberg redan på torsdag!
 
Parallellt med nämnda TV-sändning följde jag Vårgårda IK:s twitter-rapportering från sin div 2-premiär i Karlstad, som man vann med 2-1. Om VIK;s agerande i värvningsfrågan har det verkligen tyckts och tänkts de senaste 14 dagarna i olika forum och det är inte det minsta konstigt med tanke på klubbens ansträngda ekonomi. Detta fick till följd att förre sportchefen ”Peo” Häggström (numera suppleant i fotbollssektionen och en av medlemmarna i sportgruppen) i lördags kände sig tvingad att formulera ett ”Öppet brev” för att förklara hur föreningen med högsta lokala divisionsstatus vad gäller herrfotboll tänker både i nuet och i framtiden.
 
Kul att engagerade Häggström där, med rätta, framhäver sin efterträdare på sportchefs-posten, ”Mommo” Abdulrahman, för dennes utstrålning och VIK-hjärta, för det besitter han! Därför gladdes jag väldigt mycket mitt i min allsvenska bedrövelsen att just ”Mommo” var fräsch och med två fullträffar fixade bästa möjliga start i division 2 detta jubileumsår för 100-årsfirande Vårgårda IK. Nu räcker det med fyra vinster till på resterande 12 matcher för att ha säkrat nytt kontrakt, med 15 poäng klarar man sig när det nu handlar om enkelserie.
 
Vad jag däremot inte riktigt gillar är att VIK alltför lättvindigt viftar bort att man är en av de föreningar som tappat åtskilliga kullar fotbollsspelare, både på pojk- och flicksidan, under de senaste två decennierna när de nått 15-17-årsåldern. Detta skrev jag om i min förra krönika och det är detta som föranleder många kortsiktiga värvningar med meriter som knappt finns (660 spelade minuter under sin bästa säsong är inte något att skryta med)! och dessutom för mig konstiga titlar. Spelande assisterande sportchef utan lokal förankring, behövs det i lilla Vårgårda IK? Måtte inte Vårgårda IK bli ett nytt Fanna BK, läs gärna Expressen-reportern Noa Bachners skildring av den fotbollsklubbens framfart om du inte gjort det!
 
Likaså fattar jag inte att man i flera lokala föreningar (inte bara VIK), i synnerhet detta speciella år, bjuder in femåringar (just det, födda 2015) att börja vara med i organiserad verksamhet. Låt barn vara barn och vänta med att ansluta dem till föreningslivet, då ökar chanserna att de ska vara med även i de äldre tonåren och förhoppningsvis längre ändå!
Rundar av denna gång med att önska er läsare GLAD MIDSOMMAR och en fortsatt glädje över att fotbollen snart är igång på alla nivåer. Håll era kroppar och huvuden fräscha under sommarlov och ”hemester”, som ledigheten tydligen ska kallas i år.
 
Till hängmattan eller solstolen kan jag med värme rekommendera idrottsoraklet Stig Sjögrens fantastiska bok ”Vårgårda IK 100 år”!
 
FAKTA KENNETH OHLSSON
Födelseår: 1963.
Familj: Brinner för hela idrottsfamiljen liksom för mor, far, syster och två systersöner.
Bor: Centrala Vårgårda.
Klubbar i karriären: Ungdomsspelare i Hols IF, ungdomsledare i Vårgårda IK och Södra Härene IF samt seniorledare i Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Största hjärtat finns i Vårgårda IK och Södra Härene IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Hjälper både VIK och SHIF med att döma ungdomsfotboll och är dessutom sedan starten 2014 den ”längsta spindeln” som väver ihop nätet för VIK-arrangemanget ”Klassbollen i Vårgårda kommun”. Sitter som vice ordförande i Södra Härene IF sedan 2018.

Lämna en kommentar