ANNONS:
ANNONS:

Björk fortsätter – ”Gust” tvekar

Lars-Petter Björk och Fredrik Gustafsson ledde tillsammans med Fredrik Smith Gerdskens BK till en kvalplats mot division 2. Redan nu är det klart att Björk fortsätter som huvudtränare, medan ”Gust” och Smith ännu funderar över framtiden.

Efter ett par år i Vårgårda IK FK bytte Lars-Petter Björk till Gerdskenvallen inför årets säsong. Där har han gjort ett stort jobb, och det är nu klart att han fortsätter i klubben även 2018.

– Vi är muntligt överens, men inget är påskrivet än, hälsar Björk.

Fredrik Gustafsson.

Vad det gäller årets spelande assisterande tränare – Fredrik Gustafsson – är framtiden mer oviss.

– Jag har fått en förfrågan av LP om att fortsätta i samma roll. Men just nu funderar jag och vet inte alls hur det blir. Det kan bli bara spelare, spelande assisterande eller bara assisterande. Men det kan också bli att jag slutar helt, barnen blir större och börjar få egna intressen som man gärna vill vara en del av, säger Gust, som är ärlig med att han tycker att rollen som spelande tränare varit svår.

– Ja, det tycker jag. Som spelare vill man gärna vara en i gänget men det blir man inte riktigt på samma sätt som ledare. Nu det sista på hösten har LP gjort mycket själv så att jag har kunnat fokusera fullt ut på att göra så bra som möjligt på planen.

I sista kvalmatchen tvingades Fredrik till ett byte redan i första halvlek, och än är foten långt ifrån bra.

– Det var en gammal stukning som jag spelade med i några veckor. Med facit i hand skulle jag inte ha spelat i lördags för det gjorde ont bara jag fick en liten smäll eller vridning.

Fredrik Smith sitter i samma sits som Fredrik Gustafsson och funderar över ett erbjudande om en fortsättning.

Fredrik Smith.

Lämna en kommentar