ANNONS:
ANNONS:

Björk nöjd med första månaden

En månad är klar. Två återstår innan premiären i Elitettan för Alingsås FC.
– Tycker vi har fått till en riktigt bra trupp, säger tränare Lars-Petter Björk.

Efter två säsonger i division 1 är det under AFC:s tredje levnadsår Elitettan som gäller. Landets näst högsta serie, betyder en vardag med betydligt tuffare motstånd och längre bortaresor.

Just nu håller det nya tränarparet i Lars-Petter Björk och Fredrik Gustafsson på att förbereda laget för det som komma skall. Sex pass fördelat på fem tillfällen i veckan står på programmet, och L-P är nöjd med de första veckorna.

– Det är en härlig grupp där alla är ambitiösa och tränar på väldigt bra. Sen har vi lite skavanker på Moa Jarl (knä), Rebecca Cameras (knä) och Mini Johansson (fot) som har stört lite, men förhoppningsvis ska de vara i full träning snart igen, säger Lars-Petter.

Sedan avancemanget i höstas har AFC dels förlängt kontraktet med flera av nyckelspelarna och dels knutit till sig en del nya tjejer. Pernilla Milton, Melissa Davin och Rebecca Cameras kommer alla från Kungsbacka som rasade ur allsvenskan i fjol. Ida Lindqvist ansluter från Jitex, Felicia De Feo från Kopparberg/Göteborg medan Tove Loren hämtades från Bergdalen. Den sistnämnda fick i veckan utmärkelsen Månadens spelare i AFC.

– Det bygger på ett poängspel där Tove tagit flest poäng. Hon var lagkapten i Bergdalen i fjol och har imponerat stort på mig. En riktig vinnartyp som jag tror kan vara användbar på flera positioner, säger Björk, som är nöjd med truppen i sin helhet.

– Vi har fått in både rutin och ungdomlig hunger. Så jag tycker att klubben har fått ihop det på ett jättebra sätt.

Utöver de nämnda småskadorna finns det en sak till som stör AFC-tränaren något. Endast fyra träningsmatcher är inbokade och klara.

– Hade gärna fått in ett par till så vi letar lite motstånd. Det kan bli aktuellt med något pojklag också för att vi ska slippa åka så långt.

Björk och Gustafsson kommer närmast från tre år i Gerdskens BK och även innan dess var de verksamma på herrsidan. Men någon större skillnad på att träna herrar och damer har inte märkts än.

– Det tycker jag egentligen inte. Kanske att killar generellt sett har lite högre självförtroende och vågar mer medan tjejer oftare väljer att spela lätt. Och tjejer pratar kanske lite mer mellan övningar, men i övrigt är det inga stora skillnader.

Foto: Börje Johansson.

Lämna en kommentar