ANNONS:
ANNONS:

Blir det en ny nolla för succémålvakten?

I kväll spelar Herrljunga SK hemma mot Vinninga. I målet står för tredje gången i år Niklas Benon, och än har han inte släppt in något mål.
– Har en bra A-lagskarriär som målvakt i alla fall, säger han med ett skratt.

Med Tim Hedén borta på obestämd tid skulle Emil Sandberg bli HSK:s målvaktslösning. Men sjukdom och skadebekymmer har satt stopp för det, och då har istället Niklas Benon dragit på sig handskarna.

– Jag stod en del i mål på sjumanna, men sen bröt jag handen och började spela ute. Sen har jag även stått i mål inomhus, säger Benon om sin ringa målvaktserfarenhet.

Utöver ett par träningsmatcher har han vaktat kassen i Herrljungas båda segermatcher i femman. I förlusten mot Råda var det Hampus Mattsson som fick se sex bollar gå i nät bakom honom, men Niklas Benon har alltså lyckats hålla nollan i sina två matcher.

– Jag har problem med knäna och kan inte spela ute för tillfället. Men jag ville ändå vara med och träna så det blev att jag stod i mål. Så när Emil var borta av olika anledningar så blev det som det blev. Men jag tycker det är roligt, och jag har ju en bra A-lagskarriär som målvakt i alla fall, säger han med ett skratt.

Hur länge Emil Sandberg blir borta är ännu oklart.

– Han har tränat lite nu det sista så han är nog snart med igen, tror Niklas Benon.

Lämna en kommentar