ANNONS:
ANNONS:

"Vi kommer nog spela ganska defensivt"

I kväll tar ett formsvagt Annelund emot ett formstarkt Gerdsken, men hemmatränaren hoppas på en skräll.
– Vi ska göra vad vi kan, några chanser brukar alltid dyka upp, säger Micael Johansson.

Micael Johansson.
Micael Johansson.

Annelunds försäsong har kantats av mycket skador, och kvällens match är inget undantag. Robert Holmén och Tobias Andersson skadade sig förra veckan, och sedan tidigare saknas tunga namn som Kristoffer Holmén och Stefan Sjöberg. Dessutom finns Björn Holmén, som blixtinkallades mot Skene, inte med i kväll mot GBK.

– Jag har aldrig varit med om en liknande försäsong med så mycket skador. Men det är bara att kämpa på och försöka göra det bästa av det, säger Micael, som inser att laget slår ur underläge mot Gerdsken.

– Det är ju bara att gå ut och köra helt utan press. Jag kan tänka mig att vi kommer spela ganska defensivt och försöka ta tillvara på det som dyker upp. Några chanser brukar man alltid få.

Trots allt strul finns det givetvis även glädjeämnen i årets Annelund. Jonathan Ahlqvist har varit bra i målet och Tobias Bayard har varit det offensiva hot han nog måste vara för att AIF ska plocka poäng.

– Jonte har varit riktigt bra och gjort fantastiska räddningar i varje match. Och Bayard är ju både snabb och stark när han bryter igenom så jag hoppas att han ska få lite att jobba med även i kväll, säger Micael Johansson.

Trots skadebekymren kan Annelund ställa upp med ett tämligen starkt lag. Tobias Holmén, Thomas Karlsson, Mentor Rustemi och Tobias Bayard är namn med både kompetens och rutin.

– Det blir ju andra som får kliva fram nu och jag tycker det ser ganska bra ut trots alla besvär. Så vi ska göra vad vi kan för att störa Gerdsken, säger Micael Johansson.

Niklas Andersson.
Niklas Andersson.

Gerdskenlägret har inte samma problem med skador. Visserligen saknades Elvir Ramadani senast, men han är tillbaka i truppen nu.

– Vi bestämmer under matchdagen om Elvir ska sparas eller spela. Sen har vi haft lite krassliga spelare på sina håll så vi får se hur vi sätter ihop det. Men vi har en stark trupp, så det gäller bara att bestämma hur vi ska formera laget, hälsar GBK-tränare Niklas Andersson.

Lämna en kommentar