ANNONS:
ANNONS:

"Bra balans mellan pinsamhet och asgarv"

Onsdag betyder nytt inslag av våra gästskribenter. I dag är det dags för Elin Johansson, som nedan skriver både om hur viktig sammanhållningen är och att inkilningen för alla nykomlingar är någon som hon ser fram emot.

Vinjett_Elin

Nu har de flesta lokala lagen börjat med sina träningsmatcher och oj vilken känsla det är att ställa sig på planen igen med motståndare på andra sidan. Trots att det ska ses som träning och att coacherna klyschigt säger varje år att “det är spelet som betyder någonting idag och inte att vinna” har nog de flesta en tanke att man ändå vill göra det.

Det är lättare som spelare att säga “men vi vann ju trots att vi spelade dåligt” än att säga “vi spelade ju bra trots att vi förlorade”. Redan här syns hornen i pannan för man vill visa motståndarlagen att vi kan faktiskt vinna trots att vi spelar dåligt. Fotboll är enligt mig något som aldrig kan vara helt perfekt. Någon skulle säga att det var perfektion av fotboll när Tyskland slog ut Brasilien ur VM med 7-0 och tog sig till final. Men kan det räknas som perfekt? Jag skulle i alla fall hellre se en jämn match där varje boll är en kamp och där man ser att spelarna njuter av att spela. När Tyskland förnedrade Brasilien var jag inte lyrisk över deras spel utan kände snarare medlidande med brassarna. Det jag vill komma fram till är att man kan se fotboll ur många olika perspektiv, men som spelare känner jag själv att det viktigaste är att det är roligt.

Jag har kompisar som inte förstår hur jag orkar tågpendla nästan varje dag mellan Frölunda och Alingsås för att träna med mitt lag. För mig är det givet för att det ger mig så mycket energi och man blir lika glad varje gång man går in i omklädningsrummet, musiken dunkar och alla är taggade för en ny träning. Fördelen med att spela i ett lag är att du alltid har kompisar runt omkring dig och inför varje säsong får du chansen att träffa nya vänner. Sammanhållningen i ett lag kan såklart variera men jag har aldrig träffat någon som säger att man tycker den är dålig i just sitt lag. Jag tror att om ett lag ska lyckas på planen krävs det att det fungerar utanför planen också. Laget blir som en andra familj eftersom man träffar varandra nästan varje dag och tränar. Ålder, yrke eller skola spelar ingen roll, vi är där för att nå samma mål.

Om man ser till åldersperspektivet så spelade vi i Holmalund vår första träningsmatch mot Kungsbacka nu i helgen. Jag tror inte direkt de var beredda att möta ett Holmalund med tre 14- åringar på planen. Deras ålder är inget man tänker på annars och även om alla vet om den så blir man lika chockad varje gång någon påpekar det. Jag själv har alltid varit yngst i nästan alla lag jag har spelat i men i lördags hade vi spelare på planen som var hela 6 år yngre än mig. Det är inte annat än att man känner sig lite gammal, och då fyller jag 21 i sommar.När man tänker efter får dem till exempel inte ens se “50 shades of Grey” på bio… #15årsgräns.

Ännu en grej som är väldigt rolig med en ny säsong är den, för mig i alla fall, givna inkilningen. Jag hoppas att alla lag runt omkring fixar en härlig inkilning, det kan vara en nyckel till en grymt bra sammanhållning. För er som inte vet vad detta innebär så gäller det att utsätta de nytillkomna i laget för något lagom pinsamt som alla kan skratta åt länge… Hittar man en bra balans mellan pinsamhet och asgarv att genomföra (utan att någon känner sig förnedrad) så är det ett vinnande koncept för en bra laganda.

Till slut kommer här några erfarenheter, både bra som kan användas till framtida nykomlingar men även några värre som helst bör glömmas bort! Ni kan väl själva försöka lista ut vilka som var bra alternativt något värre…

Sätt ihop personerna i handklovar och utför uppdrag för att bli av med dem.

Quiz! För varje fel svar, drick valfri shot av ättiksprit, fiskolja, olivolja, soya, vitvinsvinäger.

Gör en egen kreation att bära med hjälp av ett vitt lakan och egen fantasi.

Vara någons slav i en vecka, säger denne att du ska springa naken runt planen så gör du det, punkt.

Spring runt på offentligt ställe med en lössnopp alternativt fejktuttar och be folk signera.

Skriv en sång om laget och håll ett uppträdande på kvällen, gärna utklädd.

Agera cheerleader i pausen på någon av klubbens matcher.

Så se upp alla nykomlingar, när ni minst anar det så slår vi till. Lycka till!

Fakta Elin Johansson
Ålder: 20.
Bor: Göteborg.
Familj: Föräldrarna Benny och Malin och storasyster Ida.
Klubbar i karriären: Vårgårda IK, Sollebrunns AIK, Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar