ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan är tillbaka

Midsommarveckan är här. Och vi drar igång det hela med en Bredsida.

Fredagens  derby på Gerdskenvallen slutade med rödvitt jubel. Det betyder att Holmalund är solklar ledare i derbytabellen som efter vårrundan ser ut så här.

Holmalunds IF 6 poäng
Alingsås IF        3 poäng
Gerdskens BK  0 poäng

För övrigt har Holmalund gjort mål i inledningen av alla fyra derbyhalvlekar, och det är givetvis en av anledningarna att de fått matcherna ungefär dit de velat. 

I fredags var GBK på väg in i matchen efter 1-1 och det stod och vägde fram till det nya ledningsmålet i början av andra halvlek. Oscar Karlsson Widén har för övrigt skaffat sig en fin vana i att vara på rätt ställe i straffområdet och stöta bollarna i nät.

Små andra derbyreflektioner…

… såg att Berat Berisha hade fotbollsskor på sig och satt med på GBK:s bänk. Undra hur länge han har kvar innan sin comeback?

… William Drakes halvt öppna mål var Gerdskens stora chans till poäng i derbyt. Små marginaler där.

… visserligen inga gjorda mål den här gången. Men det går inte att nog understryka André Nilssons betydelse för Holmalunds offensiv. Rent lysande i fredags.

… Sebastian Sannestål får anses vara den stora matchvinnaren för HIF. Två baljor och ett i övrigt rejält spel kvitterade han ut, och jag tycker man kan säga att han de senaste åren sakta med säkert utvecklats från komplementspelare till en spelare som kan göra skillnad i division 3. Kul med sådana resor.

… Gerdskens påläggskalv Agaton Lindeman får beröm från många håll och har också gjort en del poäng. Har inte sett honom så många gånger än, men jag måste säga att jag ännu inte sett storheten det pratas om. Visst, han ser ut och rör sig som en ”lokal superstar”, men han har fortfarande en del att bevisa i prestation innan jag stämmer in i hyllningskören. 

… istället hyllar jag den här gången Gustav Blomgren i GBK. Solklart bästa hemmaspelare i derbyt i mina ögon.

… Holmalund låg lite onödigt högt med backlinjen utan press på bollhållaren ett par gånger i andra halvlek när GBK jagade målmässig kontakt och också lyckades trä in bollen bakom backlinjen. Men bortsett från det var derbyt nog den bästa kollektiva försvarsinsatsen jag sett hos Holmalund i år. 

… har tidigare hyllat Marco Stua för hans slit och fysiska spel. Inte minst efter fjolårsderbyt då han satte an tonen i den klara gulsvarta 3-0-segern. Men ska man spela tufft får man se till att komma i tid, annars är det lätt att det blir fult. Och i fredags var Marco Stua farligt nära den gränsen och mycket riktigt kom det röda kortet i slutet av matchen.

… med Filip Larsson skadad vete fan om inte Jonathan Tedeborgs högerfot är den stans bästa när det handlar om att serva fasta situationer. Två assist på honom i fredags.

… nu är Holmalund två poäng före Gerdsken i tabellen. Lita på att racet om bäst i stan går vidare till hösten, då vi får reda på vilket lag som får sista ordet under 2019.

…………

I samma serie hade Alingsås IF ytterligare en tung helg. Trots att Niklas Klingberg snörade på skorna själv den här gången var tendensen densamma med svårigheter att producera framåt. Bottenlaget Trollhättans BoIS gjorde matchens enda mål och vann på Mjörnvallen. Nu är det hårda bud runt strecken för AIF.

…………

Alingsås FC vann borta mot Skoftebyn i onsdags och laddar nu för derby mot Frisco hemma på Mjörnvallen på onsdag. Frisco laddade upp för det på bästa tänkbara sätt genom att vända underläge till seger mot topplaget Göteborgs DFF. Det betyder att Frisco tog tre viktiga poäng i botten och att AFC leder serien med sju poäng före GDFF. Ibland är helt enkelt alla vinnare, även om AFC självklart är stor favorit i kommande match.

…………

Vårgårda IK lyckades inte få till defensiven fullt ut mot Grebbestad. Tre insläppta räcker sällan till poäng, och nu blev det också en förlust och plötsligt är det betydligt närmare nedåt än uppåt i tabellen.

…………

I torsdags spelades det derby på Mörlanda sportcenter. Där satte hemmalaget ner foten rejält och vann med klara siffror, vilket understryker vårens bild av vilka som är bäst i Herrljunga kommun under 2019.

…………

I samma serie spelar Vårgårda IK FK lite av en måstematch – om man vill vara med i toppen – mot Fristad i morgon. I toppen är redan Säven/Hol som körde över Grolanda med häst och vagn i lördags.

…………

Alingsås KIK har nu sex raka utan förlust i damtrean. I helgen blev det hela 5-1 mot Rävlanda och man är med och hugger i toppen. Elin Larsson var hetast med ett hattrick.

…………

SHIF:s herrar gjorde en bra prestation när det vankades derby mot Mjörn. Enligt rapporterna var Erik Dahlbom bäst på planen och räddade 2-2 för Hära, vilket betyder att Mjörn tappar än mer i toppen. Nej, vinna serier på beställning, det gör man inte så lätt.

I samma serie tog ÖSK tre poäng i sitt derby mot Frisco och i en haltande tabell ser just nu ÖSK ut att ha slagläge mot andraplatsen.

Hemsjö gjorde sitt mot jumbon Savana och et kan bli en fin kamp mellan HIF, Frisco och SHIF i mitten av tabellen. 

…………

För egen del blev det första starten i en match på länge när SMSK gästade Hjärtum i torsdags. Skolresor, jobb och annat naggade hårt på truppen och helt plötsligt fanns jag med bland de elva översta på listan. Men då ska man också veta att tränare Jörgen Andersson, född 1970, var med på bänken och spelade sista minuterna. 

Tyvärr fick jag lite känning i ljumsken efter en timmas spel så att säga att kroppen är van vid fotbollsmatcher vore att ljuga. Men det är bara att nöta på. 

I samma serie vann Sollebrunn planenligt mot Åsaka och fortsätter att vara med i kampen om topp två. I den kampen spelar SAIK en nyckelmatch mot Wargön i kväll.

…………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Bredsidan är tillbaka”

Lämna en kommentar