ANNONS:
ANNONS:

Bredsidan tillbaka igen

Även den här måndagen drar vi igång med en liten Bredsida.

Vårgårda IK – utan avstängde Mohammed Abdulrahman – klarade 2-2 mot Åmål. Jag skriver klarade för att VIK drabbades av en utvisning redan i den första halvleken och för att Joakim Engström skickade in slutresultatet en bra bit in på tilläggstiden. Ur tabellsynpunkt skulle det så klart behövts tre poäng, även om VIK efter Tidaholms förlust nu kravlade sig upp på kvalplats. Det är just VIK, Åmål och Tidaholm som gör upp om det här i botten, och eftersom de två sistnämnda ska mötas måste VIK ta ytterligare poäng för att inte degraderas utan kval. Det blir en rysare det där.

……………

I derbyt på Mjörnvallen tycks allt ha hänt sista karten. Benja Hacker gav hemmalaget ledningen, men Joel Yosef vände på steken med två mål för sitt Holmalund innan Axel Heljegård ordnade 2-2 just före slutet. Dramatiskt, och så lär det förbli även de sista två matcherna runt de nedre strecken. Tror det vill mycket till om Holmalund ska dras in i den kampen på allvar, men för AIF:s del kan det krävas ytterligare någon poäng.

Den eller de poängen kan mycket väl komma på i derbyt mot Gerdsken kommande helg. GBK imponerade inte borta mot jumbon Falköping – som vann med klara 4-1. Synnerligen märkligt att vaska den sista lilla kvalchansen på det sättet.

……………

Alingsås FC fortsätter att spela svängiga matcher. 2-0 blev till 2-3 borta mot Lidköping innan Melissa Davin kvitterade och ordnade 3-3 med hem till Alingsås. Tråkigt att det snackades om att Lisa ”Töllsjö” Johansson drog korsbandet i matchen, hoppas verkligen att det är lindrigare än så.

……………

Frisco tog en blytung seger borta mot Hallsberg. När det krävdes som mest levererade lagmaskinen 90 minuters hårt slit och klättrade efter tre poäng upp över strecket. Mycket imponerande – och nu är min känsla att Frisco ska lösa det här.

……………

Alingsås KIK har nu spelat bort sitt sista kort i division 2. Efter 1-2 mot Häcken får man finna sig i att vara mittenlag och sikta mot toppen 2021.

……………

Sollebrunns krigar mot ett stort antal förkylningar för tillfället. Dessvärre förlorade man den kampen och tvingades därmed lämna wo för andra matchen i rad. Tråkigt att laget inte får möjlighet att slutföra den fina säsongen.

I samma serie torskade Hemsjö sin match och ligger fortsatt pyrt till i botten.

……………

I femman går det för tillfället trögt för Mjörn och Stora Mellby. Mjörn torskade med hela 6-1 i streckmatchen mot Sexdrega/Lockryd, och nu ligger kvalstrecket farligt nära.

För SMSK:s skulle kval just nu känna som en halv seger. Trots en hel del skador och annat så skakade vi om topplaget Nossebro, men lyckades inte få någonting med oss i poängväg. Därmed halkade vi ner under strecket, och nu väntar ödesmatch kommande helg mot Trollhättans IF.

I mellersta femman har Annelund till slut tuffat igång. Andra raka segern och Jesper Blom fortsätter att göra viktig amål när AIF nu ser ut att lösa nytt kontrakt. HSK föll mot Valtorp med 2-0 och ligger nu endast en pinne från kvalplatsen.

Säven/Hol har konstigt nog fortfarande chansen att nå en kvalplats mot fyran. Men för att någon ska tro på det fullt ur hade det behövts seger mot Borgunda i går, men endast 1-1 gör att det nog blir svårt att nå andraplatsen.

……………

Östadkulles damer har det tungt i fyran. I går blev det förlust mot Alingsås KIK U – som därmed toppar serien med en omgång kvar.

……………

I sexan tog Sollebrunn en fin skalp när de slog Södra Härene med 2-1. När då Trollhättans FF vann över Hemsjö med klara 4-0 är känslan att kvalplatsen ska hamna hos TFF, men det återstår två omgångar med ett antal intressanta matcher. Bland annat ska serieledaren ÖSK – som vann klart mot Frisco i helgen – åka till Byvallen, och det är inte det lättaste när säcken ska knytas ihop. Men minst ett lokalt lag bland det två främsta ska det bli oavsett.

Det betyder att vi kan få intressanta derbybataljer i kommande kvalspel. Herrljunga, Annelund, Mjörn och SMSK kan alla hamna i kval från femman och kan få försvara sin plats mot något av våra division 6-lag. Efter helgens resultat ser det svårt ut för både SAIK och Hemsjö, annars hade ju ett derby mot Stora Mellby respektive Mjörn kittlat i ett kval.

……………

Tabellsidan är just nu i sitt esse. Kika gärna där.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar