ANNONS:
ANNONS:

”Hon gör sina overkliga dansmoves”

Moa Jarl tar i dag med oss in i Alingsås FC:s omklädningsrum och avslöjar lite hemligheter.

Att vara med i ett lag handlar inte bara om att spela fotboll. Att vara med i ett lag innebär mycket mer än så. Man spenderar lika mycket tid i omklädningsrum och på bussar som man gör på fotbollsplan. Tillsammans prioriterar man bort allt annat för att kunna göra någonting stort tillsammans, om det så är att vinna en serie eller kämpa för att hålla sig kvar, så är det ens absolut viktigaste uppgift. Att göra en resa tillsammans; att kämpa sig igenom alla tänkbara scenarier som kan uppstå under en säsong. Det finns en rad klyschiga uttryck för att beskriva detta men ett av de finaste jag hört är ändå ”laget före livet”.

I varje lag finns det många olika typer av individer och personligheter och det är själva charmen med att tillhöra ett lag. Man kan vara extremt olika på många plan och fråga sig hur man kommer så bra överens, men genom att man delar det största intresset så finner man varandra på ett sådant fint sätt. Eller så bryr man sig helt enkelt inte om varandras olikheter, utan snarare uppskattar det och låter det stärka laget. Det är så jag tänker att det är och ska fungera i lag med bra gruppdynamik. Dessutom tror jag att vara en del av ett lag i en trivsam och harmonisk miljö är en förutsättning för att se resultaten på plan.

Apropå olikheter och individer, så finns det många profiler i AFC som är värda att lyfta. Jag skulle egentligen vilja nämna alla men det finns några som sticker ut lite extra med sina egenskaper och roller i laget.

Hon må verka tyst och blygsam i offentliga miljöer, men oj vad fel ni kan ha. Innanför omklädningsrummets stängda dörrar dominerar Lisa Töllsjö ”DJ” Johansson med en blandning av nytt och gammalt. Med ynka 20 år på nacken blandar och ger hon allt ifrån dansbandslegender till det senaste på topplistorna. Även inför lagfester får hon den ärofyllda rollen att agera DJ Töllan. Om inte DJ Töllan slår igenom med sin känsla för att känna in gruppens behov på dansgolvet, så är det något som inte stämmer. Sen vet Töllan sedan tidigare att ”Steal my Girl” på repeat alltid blir succé.

En person som inte går att missa när man tar ett kliv in i omklädningsrummet är vår egen clown och showare, Rebecca Cameras. Man kan ha haft en riktig skitdag men möts man av Cammes breda leende så är det som bortblåst. När Töllan sätter på musiken inför träning eller match så tar det inte många sekunder innan Cameras gör sina overkliga dansmoves på AFC-mattan. Hon har alltid ett äss i rockärmen när det kommer till att överraska publiken (läs laget) och det är många skratt i hennes närhet. Camme besitter även många fler talanger än de på fotbollsplan. Tror inte det finns en bollsport hon inte bemästrar, om det så är pingis, golf, eller padel. Fråga bara LP hur det gick i pingisturneringen i vintras. Total överkörning, tror jag.

I år har vi många nyförvärv i laget men några är bekanta ansikten för Alingsåsfotbollen. Det fina med årets nyförvärv är att de alla bidrar med så mycket personlighet och känsla på olika sätt. Gammalt blandas med nytt. Ungt med äldre. Ta Felicia De Feo, vår mittback som ett exempel. Hon låter inte mest, men har en otrolig pondus på plan, och när det kommer till lagsammanhang och en mikrofon finns på plats, så gör hon kvällen till en idolfinal i Globen. Alla får gärna sjunga med så länge mikrofonen är med.

Kan jag ens skriva denna text utan att nämna lagets ”vart är mina grejer”? Det skulle väl egentligen lika väl kunna vara jag själv, men finns det något borttappat eller kvarglömt på Alströmervallen kan ni ringa Olivia Sultan, hon letar säkert förbryllat i omklädningsrummet eller hemma i sin lägenhet. Det är lika roligt varje gång, men jag vet att hon bjuder på den.

Och sist men inte minst, vem i laget kan verka så övertygad om att något är sant att man själv börjar tvivla? Fråga bara Ina om vad översättningen på gurka är till engelska. Det är ju Gurch? Det vet väl alla. Hade jag inte vart 100 hade jag trott henne, lätt.

Vad vore fotboll utan alla härliga individer i ett lag. Det är de roliga stunderna man delar tillsammans som betyder allra mest.

FAKTA MOA JARL
Födelseår: 1993.
Familj: Mamma, pappa, bror, syster.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK, Sollebrunn, Qviding, UNCW (College), Holmalund, AFC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Lagkapten i Alingsås FC.

Lämna en kommentar