ANNONS:
ANNONS:

Vi summerar helgen

Som vanligt inleder vi veckan med att sätta punkt för den nyss avslutade. Det gör vi bäst med en Bredsida.

Jag såg Holmalund mot Främmestad i lördags. Det blev till slut en kanonstart för HIF i kvalet efter Tobias Nordgrens andra fullträff som som betydde 2-1 i matchen. Just offensiven var det som imponerade mest i HIF. Kvartetten André Nilsson, Sebastian Sannestål, Tobias Nordgren och Oscar Karlsson Widén hade ruskig fart på grejerna i andra halvlek och Främmestads något tröga backlinje hängde helt enkelt inte med.

Däremot tycker jag inte att Holmalunds försvarsspel såg lika imponerande ut. Visst har Främmestad ett par riktigt vassa gubbar, men Gustav Öman och Kovacevic ingav inte den där riktiga tryggheten i mittlåset. Dessutom tyckte i princip hela Bergevi att Kovacevic skulle ha åkt ut tidigt i matchen efter dels ett livtag på Emil Olesen och dels ett par sena satsningar.

Känner också att vi måste reda ut begreppen angående den målchansutvisning som drabbade Främmestads målvakt Joachim Olsson, bördig från Hemsjö. Han rev ju ner Sebastian Sannestål, men avblåsningen kom efter att Sanneståls rest sig upp och just skulle raka in bollen i mål. Jag kan ju tycka att ett mål är mer värt än en utvisning, och såsom matchen blev var det ju nära att Främmestad lyckades försvara sig till ett kryss.

Men om jag har förstått det hela rätt gjorde domaren inte fel i sak. Han kunde dock ha gjort en annan bedömning, eftersom det finns två möjliga alternativ för honom. Antingen – som han valde – blåsa av direkt och ge målvakten det röda kortet. Eller låta Sannestål skjuta och då inte visa ut målvakten, utan högst ge en varning om han bedömer att förseelsen var av sådan art. Problemet med det andra alternativet är att om Sannestål hade missat det öppna målet hade målvakten ändå inte kunnat få det röda kortet. Det är därför domaren ofta väljer att blåsa av direkt vid sådana här situationer.

På ett sätt bra att man inte kan få både utvisning och mål emot sig i samma situation. Men ett mål är ändå bättre än en utvisning, så nog kunde man justerat regeln till att domaren utan risk hade kunnat ge Sannestål (i det här exemplet) chansen att skjuta. Sen hade färgen på kortet bestämts av om det blivit mål eller inte. Men baserat på det som står i reglerna nu valde domaren mellan ett av de två alternativ som finns.

………………..

I den andra matchen i Holmalunds grupp vann IFK Hjo borta mot Waggeryd med 3-1. Nu till helgens gästar samma Waggeryd Alingsås, så just nu är det upplagt för en gruppfinal i sista omgången mellan HIF och Hjo. Men vi tar väl en match i taget, för att slita på den äldsta av klyschor.

………………..

I den andra kvalgruppen innehållande lag från Västergötland spelade Kinna 1-1 borta mot Ödsmål. Det betyder att Kinna i allra högsta grad fortfarande har chansen att vinna sin grupp och i så fall öka platserna i de övriga Västgötakvalen. Mer om hur det hänger ihop läser ni här.

………………..

I kvalet mot tvåan fick Gerdsken ett grymt slut på matchen mot AFK Linköping. Hemmalaget gjorde 3-2 efter att klockan passerat 90 minuter och Fredrik Johansson fick trots sina två mål inte bli poängräddare. Nu är det väldigt lång väg till division 2 för gulsvart, som till att börja med måste vinna mot Älvsborg kommande helg. Helst med flera måls marginal också.

………………..

Samma upplägg väntar Annelund som är i brygga efter 0-2 mot Bergdalen. Nu måste man köra över Wargön för att åtminstone ha en möjlighet att bli tvåa i gruppen. Ingen bra kvalstart där heller med andra ord, och just nu luktar det division 6 från Mörlanda Sportcenter.

………………..

ÖSK har svarat för två klart godkända prestationer i kvalet. Resultatmässigt har det blivit två kryss, och det ser väl inte jättehoppfullt ut inför den avslutande matchen mellan JK10 och Toarpsalliansen. 0-0 är enda resultat som ger gulsvart gruppseger efter att ÖSK torskat båda straffsparkstävlingarna. Hade ju varit grymt för ÖSK att falla på målsnöret i både serien och kvalet, även om 2017 rent fotbollsmässigt varit en smärre succé.

………………..

Holmalund tog ett stort steg mot nytt kontrakt när man hemmaslog Kungsbacka med 3-2. Felicia Edgren avgjorde i samband med hörna i slutminuten, men i övrigt var det Linnea Ström som bröt den måltorka som gäckat laget på senare tid. Två fullträffar blev det för den lovande tjejen när hon fick chansen från start.

………………..

Frisco avslutade en övertygande höst med en övertygande seger hemma på Katebovallen. HIF Akademi lyckades dock inte vinna sin hemmamatch utan avslutade en skakig höst med en skakig insats. Inte helt ologiskt kanske.

………………..

Vårgårda IK fick till ett rejält trendbrott när man slog jumbon Lerum med hela 5-0. Mohammed Abdulrahman och Albinot Rexhepi gjorde samtliga mål, och det understryker kanske än en gång att det inte finns så många fler i VIK som har det som krävs för att göra mål i division 2. Men skönt med nollan bakåt och tre poäng, det tror jag hela VIK behövde. På söndagen kom också nyheten om att det blir Tomas Östlund som tar över som tränare på Tånga hed. Ett intressant namn, som vi förhoppningsvis ganska snart får lära känna med en intervju här på sajten.

………………..

Efter sitt hattrick befäste Mohamed Abdulrahman sin ledning i Måltjuven. Men eftersom Linnea Ström helt plötsligt gjorde två mål i Elitettan att addera till hennes 17 i division 2 finns det en möjlighet för HIF-tjejen att gå ikapp. Hon har fyra matcher kvar att spela – Mommo bara en.

………………..

I slutet av förra veckan blev det officiellt att Niklas Klingberg tar över Alingsås IF. Ett riktigt intressant namn, och en tydlig signal från AIF att degraderingen inte betyder en avstannande satsning. Hoppas spelartruppen svarar upp på den signalen.

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar