ANNONS:
ANNONS:

Broberg en av många som testar hos GBK

Linus Broberg, 17, har nyss avslutat sin andra seniorsäsong med Östadkulle SK. Men redan nu har han ögonen på sig från större klubbar i trakten.
– Det känns ändå som jag vill följa med ÖSK upp i femman, men det ska bli kul att testa med Gerdsken, säger anfallaren.

Linus Broberg – son till ÖSK-legenden Martin Broberg – har satt avtryck på Lenavallen den gångna säsongen. När ÖSK lekte hem Varasexan svarade ynglingen för åtta mål, och att han är ett namn som många tror på i framtiden understryks av att Gerdsken nu bjudit in honom till en testmatch.

– Klart det är kul att de vill se mig i en match så det ska bli skoj att spela. Men nu på förhand är min känsla att jag vill vara kvar i ÖSK och följa med upp i femman. Särskilt nu när vi fått ett bra nyförvärv i Gustav Östermyr, säger Linus, som säger att han är hyfsad nöjd med säsongen som helhet.

– Jag hade hoppats på att göra några fler mål. Men jag hade sex assist också så det får väl duga, skrattar han.

Martin Broberg minns vi som en oöm, hårt arbetande och målfarlig forward. Det finns likheter mellan honom och Linus, men den senare är något mer graciös i sin spelstil.

– Pappa har sagt att jag är mer tekniskt än vad han var.  Men jag tycker ändå att jag klarar mig bra fysiskt, det är inga problem att hålla ifrån i närkamperna och så, säger Linus.

Vid sidan av Broberg är det ett helt gäng andra spelare som också deltar i GBK:s testmatch i morgon. Jocke Berg och Adam Hägg sticker ut som de mest meriterade, men det finns fler intressanta namn på listan som ni hittar i sin helhet nedan. Förstärkningar kan behövas i gulsvart på grund av att ett par spelare slutat och att några korsbandsskador härjar i truppen.

– Vi vill förstärka truppen med fyra-fem spelare. Helst från de egna leden men gärna något rutinerat namn samt unga spännande killar från närområdet. Utöver dem på listan har vi också koll på några unga killar från Sollebrunn, hälsar GBK-tränare Lars-Petter Björk.

GBK:s inbjudna spelare
Linus Broberg, Östadkulle
Alexander Asservik, Södra Härene
Adam Hägg, Vårgårda IK
Jocke Berg, Vårgårda IK
Christoffer Krabbe, Säven/Hol
Joel Yosef, Spark
Giorgios Notis, Vårgårda J-lag
Marcos Ramalho, åter från resa
Isak Svensson, egen junior
Erik Hjort, egen junior

Lämna en kommentar