ANNONS:
ANNONS:

Calle om succécomebacken

Calle Skoglöf gör succé som målvakt i Holmalund. Trots att han egentligen avslutade karriären för ett par år sedan.
– Jag fick blodad tand i höstas, säger 27-åringen.

Skoglöf

I höstas kastades han in i hetluften när Holmalund krigade för överlevnad i trean. Olof Saarinen gick sönder, och Calle, som agerat målvaktstränare och backup i ett par säsonger, fick dra på sig matchtröjan igen.

– Jag gick in helt utan press och då gick det bra. Efter det fick jag blodad tand och har sedan kört vidare med samma inställning i år, säger Calle, som nu är med och satsar fullt ut.

– Vi sa det i vintras att nu är jag med till hundra procent och konkurrerar.

I fjol blev han tungan på vågen när HIF fixade nytt kontrakt och i år har succén fortsatt. Fem raka segrar och endast två insläppta mål, och då var det ena ett olyckligt självmål.

– Det har känts stabilt hela tiden egentligen. Vi har haft samma backlinje i alla matcher och den har spelat riktigt bra. Men det är verkligen hela laget som har tagit kriget i varje match, säger Calle, som svarar tvetydigt på frågan om han någonsin varit bättre.

– Jag har nog aldrig varit mer säker i målet, och det har nog kommit med erfarenheten. Men rent målvaktsmässigt var jag mycket bättre när jag var yngre, det märkte jag när vi tränade med Dime Jankulovski för någon vecka sedan, säger han med ett skratt.

Holmalund toppar division 3 i stor stil. Många hyllar Calle Skoglöf för hans insatser i målet, men han väjer istället att hylla kollektivet och tränarduon.

– Vi värvade ju ett antal bra spelare inför den här säsongen och har ett riktigt bra lag. Träningarna är alltid väldigt vassa och alla i truppen krigar verkligen hela tiden. Vi har ju ofta avgjort i andra halvlek också, så vi är väldigt bra tränade.

– Dessutom tar Teddy och Dessa för sig mer nu. De kommer med fler taktiska drag i år och alla lyssnar och försöker ta till sig. Vi har helt enkelt är jäkla go i laget och det är väldigt kul med fotboll just nu. Dessutom går ju damerna bra i Elitettan så det är bra drag i hela Holmalund för tillfället.

Lämna en kommentar