ANNONS:
ANNONS:

Calles tio punkter

Calle Skoglöf är veckans gästskribent. Han bjuder på en lista med hela tio punkter av olika slag.

Halloo.

Nu är seriespelet slut för vår del. Ett seriespel med blandade resultat och prestationer, men som vi ändå sammanfattar som en fin debutsäsong i division 3. Det är alltid mot slutet av säsongen när man ser hur tabellen ser ut, vilka lag som hamnar var och man ser över sin egen prestation och verksamhet där tankarna verkligen börjar spinna. ”Tänk om vi bara vunnit den matchen” eller ”varför gjorde vi inte så tidigare”. Det är läropengar för både spelare och ledare som vi tar med oss till nästa år och bygger vidare på.

Nu är snart min tid i rampljuset till ända (som gästskribent i alla fall) så tänkte passa på att lyfta några enskilda personer, platser eller händelser medan jag har de färskt i minnet.

1. Till en början vill jag be om ursäkt till Lars-Olof Olofsson, även kallad ”Körva-Lasse”. Mattan på Mjörnvallen är finare än många av de allsvenska lagens och ändå presterade vi inte bättre hemma i år, förlåt Lasse. Förmodligen är motståndarnas planer mer lika vår B-plan (som vi alltid tränar på) kvalitetsmässigt eftersom vi spelar bättre borta?

2. Grattis till GBK som gjort en fin säsong och till slut knep kvalplatsen. GBK har en väldigt stor och jämn trupp där de kunnat slipa på sin sammanhållning och sitt sätt att spela under ett par år. Långsiktighet brukar ge gott med sig, nu återstår de att se vilka som leder laget nästa år och i vilken division. Ska bli spännande att se returmötet mellan två anfallsglada lag där GBK måste göra ett par baljor för att chansen ska leva vidare. Jag önskar Kapten Borg en snabb återhämtning av sitt knä!

3. Grattis till AFC som gjort en fantastisk säsong, det är inte lätt att bibehålla sin suveränitet när man tappar fyra spelare mitt under sommaren och får pussla runt i laget. Nu håller vi tummarna för att ni håller igen och låter Älvsjö spela kvar i ettan nästa säsong.

4. Grattis också till alla lokala lag som vunnit sina serier eller nått kvalplats. Det är aldrig lätt att vinna en serie.

5. Vi i AIF har i år haft 13st (!) div 3-debutanter under 18 år. Att man ändrade till 5 byten i stället för 3 har givetvis hjälp till att låta unga spela, men flertalet av killarna har startat eller kommit in i lägen där vi behövt stänga matchen eller vända ett underläge och verkligen presterat. Otroligt roligt att dom kommer upp och tar för sig. Våra gubbar i A-truppen har också gjort ett fantastiskt jobb i att ta hand om de yngre som kommer upp. All cred till er.

6. Vi är också väldigt stolta över många spelares individuella utveckling. Till exempel Hampus Nilsson som under våren 2018 var utanför truppen, accepterade en utlåning till Sollebrunn där han fick speltid samtidigt som han tränade med oss. Kom tillbaka och spelade de sista 6 matcherna på hösten i 4:an. I år har han missat väldigt få träningar och startat 11 matcher och hoppat in i 7. Vi har liknande exempel i flertalet spelare som accepterat nya positioner, varit lyhörda, kämpat hårt och verkligen visat att man alltid kan utvecklas om man jobbar för det.

7. Jag måste också slå ett slag för livligheten kring Mjörnvallen. Vi har mängder med ungdomar som ständigt tränar och spelar matcher. Vi har massa friidrottare (som tyvärr håller oss borta från A-plan) men som medför liv och rörelse, och det är svårt att inte dra på smilbanden när man ser småknattarna hoppa häck eller höjdhopp efter träningarna. Vi har ett gubbdagis med massa tjötande gubbar som aldrig har fel. Hade dessa herrar bara fått bestämma lite hade de lokala lagen aldrig förlorat en match. Vi har också fått dit AFC och trots att vi inte tillhör samma förening tycker jag verkligen att båda lagen bjudit till ordentligt för att få de att kännas som en i alla fall.

8. André Nilsson är en god vän till mig. Han kom 2:a i skytteligan i vår serie på 18 mål.  Många matcher fenomenal. Krabbe i Säven/Hol 40+ baljor. Tyvärr ingen serieseger för honom heller men grattis till väldigt fina säsonger bägge två. Med en andraplats i skytteligan såg dock AFC:s ”Mini” till att seriesegern säkrades med flera omgångar kvar. Det ska bli väldigt kul att se hur långt hon kan gå.  Och även ett stort Grattis till dig.

9. Jag tänker att jag skriver 10 punkter. Som nummer 9 lyfter jag ett återkommande irritationsmoment för min del (vet att många inte håller med mig). Att man som bortalag alltid får andra bollar än matchbollar att värma upp med, medan hemmalaget har matchbollen. OCH i många fall är dom också dåligt pumpade. På Mjörnvallen får man alltid samma bollar som vi värmer upp med, det vill säga matchbollen. Man kan kalla det ”gentlemannamässigt” eller ”fairplay”, oavsett tycker jag att det är fult och oprofessionellt att inte ha samma.

10. Till sist vill jag passa på att hylla min tränarkollega Niklas Klingberg. Jag har tränat under/jobbat med få tränare genom åren som visat ett sådant engagemang som han gör inför varje match, träning och moment på planen. Jag har haft gamla allsvenska spelare och spelare som spelat i Europa som tränare tidigare som lärt mig massa bra saker. Men ingen av dom stod faktiskt bredvid spelarna på varje träning och berättar hur man ska vinkla en kroppsdel för att få ut max av varje situation. Alingsås har inte haft en så kunnig och engagerad tränare på väldigt länge. Så ni alingsåsare som vill något och får chansen; passa på att lära er något.

Jag tror att ni kommer få en text till av mig innan årets slut.  Då är nog det mesta inför 2020 satt:
Får vi massa derbyn nästa år igen?
Vilka spelare spelar i vilken klubb?
Vilka tränare tränar vilken klubb?
Vem blir Alingsås bästa fotbollsspelare?
Ska jag vara helt ärlig tycker jag att den borde döpas om till ”Årets spelare”. Varför kan vi diskutera på stan, tillsammans med vilka som är bäst i stan och om det är rätt eller fel att ge bortalaget träningsbollar till uppvärmningen.

Tack för mig!!

FAKTA CALLE SKOGLÖF
Födelseår: 1989.
Familj: Fru – mor, far, två systrar.
Bor: Ängabo.
Klubbar i karriären: Alingsås IF, IF Elfsborg, Gerdskens BK, Holmalunds IF, Sollefteå GIF.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Tränare i AIF.

1 svar på ”Calles tio punkter”

Lämna en kommentar