ANNONS:
ANNONS:

Kvaltider på listan

Ett gäng lokala matcher spelas trots att säsongen är på väg att ta slut. Vi har samlat alla av intresse på en lista.

Alingsås FC – Älvsjö
Kval till: Elitettan.
Första mötet: 2-0 till Alingsås FC.
Förutsättningar: Totalvinnaren i dubbelmötet tar steget upp.
Kommentar: En lysande första match har satt AFC i en fins sits inför avgörandet på hemmaplan. Här gäller det att sätta defensiven och samtidigt våga gå framåt. Ett hemmamål betyder att Älvsjö måste göra fyra för att vinna, så som ni hör talar mycket för Alingsåsavancemang. Även jag sällar mig till dem som tror att AFC kommer lösa det här och får kröna en grym säsong med ännu ett stort segerjubel.
Tips: 1-1.

Gerdskens BK –  Landvetter 
Kval till: Division 2.
Första mötet: 4-1 till Landvetter.
Förutsättningar: Totalvinnaren tar sig vidare till ett nytt dubbelmöte mot ett division 2-lag.
Kommentar: Rejäl uppförsbacke för GBK som måste göra 3-0 på Landvetter här. Dessutom var man inte i närheten av att hota motståndet i första rundan, så det krävs ordentlig höjning här, gärna kryddat med lite flyt och en svag insats av Landvetter för att det ska hålla hela vägen. Men med Gustav Blomgren skadad och även Jacob Borg som ett stort frågetecken tror jag helt enkelt inte att GBK löser detta.
Tips: 2-1.

Wargön – Mjörn
Kval till: Division 5.
Förutsättningar: Gruppen innehåller även Sandhult och endast gruppvinnaren är garanterad en plats i division 5 nästa år.
Kommentar: Wargön avslutade serien med tolv raka segrar medan Mjörn inte var långt efter med tio. Så detta blir en holmgång, mellan två fysiska lag som också har en del individuellt skickliga spelare. Det krävs att Kula Karlsson, Gabriel Skarrie och Amhad Al-Nis har konserverat den fina formen framåt, samt att man klarar av att stå emot ett tungt Wargön på hörnor och extremt långa inkast. Gör man det blir det seger, men det kan ju också räcka med ett kryss och sedan vinna hemmamatchen mot Sandhult. Men jag tror baskemej på Mjörn här.
Tips: 1-3.

Vårgårda IK – Örebro Syrianska
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Redan klara seriesegraren Örebro gästar Tånga i en för tabellen ganska betydelselös match. VIK kan klättra en placering om man tar poäng här, men känslan är ju att Örebro vinner detta om de lyckas tända till och använder sin klass. Men matcher som den här är inte alltid logiska så jag ger hemmalaget en liten skrällchans.
Tips: 2-3.

FOTNOT
Vi håller även koll på mötet mellan Gullspång och Tibro som inleder Herrljungas trelagsgrupp i kvalet mot division 5.

Lämna en kommentar