ANNONS:
ANNONS:

Då var det måndag igen

Måndag betyder oftast en Bredsida om den gångna fotbollshelgen. Så även den här veckan där vi summerar det som hänt på senare tid.

Alingsås KIK tog en programenlig seger mot Öxnevalla och nu är seriesegern så nära, så nära. Tabellen haltar något, men visst ska det bli division 3-fotboll på Noltorpsvallen nästa år.

……………….

Derbyt på Byvallen regnade bort i lördags. Min gissning är att den matchen måste tvingas in mitt i veckan innan sista omgången, i synnerhet eftersom Mjörn i allra högsta grad är inblandat i kvalstriden.

……………….

I samma serie och i samma kvalstid fick Spark stryk mot Tråvad/Larv med 4-1. Jacob Nilsson gjorde för övrigt samtliga fyra bortamål där och lär komma upp i över 40 mål innan säsongen är över.

……………….

Alingsås IF tog en livsviktig pinne men tog inte chansen till ytterligare två viktiga när mötet med Gnosjö slutade 2-2. Det snackades om stora förändringar i laget, men egentligen var det bara Andreas Glännbro som forward som var en rejäl förändring. Kaptenen svarade för ett mål, och kanske att han och Andreas Johansson få fortsätta längst fram mot Habo kommande veckoslut. Jag har skrivit det förut, men skriver det igen; då måste det nog bli en seger.

……………….

Gerdsken vann den på förhand vanskliga matchen borta mot kontraktsjagande Ulricehamn. Starkt gjort, och den som räknar kan addera ännu en uddamålsseger till de som GBK hade sedan tidigare.

……………….

Holmalund förmådde inte hjälpa vare sig GBK eller sig självt när Tidaholm vann med matchens enda mål. Vi kommer allt närmare ett helt avgörande derby mellan HIF och AIF i den sista omgången.

……………….

Hovås/Billdal lyckades hålla 0-0 på Alströmervallen mot ett Holmalund som inte kom till framåt. Nu tror ju jag att kontraktet är ganska klart ändå, men kryss hemma mot jumbon kan väl inte ses som något annat än en missräkning för Holmalund.

……………….

Säven/Hol tog en fin skalp när man slog topplaget Brämhult i går. Nu är det upplagt för Ardala i mellersta femman. Just nu fördel Säven/Hol om att bli bästa lokala lag i serien.

……………….

HIF Akademi räckte inte till mot Mariestad som vann med 2-0 och hakar på i toppen. I samma serie vann Frisco sin match med hela 10-0, men frågan är om inte krigarna på Katebo är några poäng för mycket bakom för att på allvar göra fajt om det här.

……………….

SAIK/SMSK fortsätter att övertyga i västra trean och det känns mer och mer tydligt att de yngre tjejerna vuxit in i det under säsongens gång. I södra trean får Hemsjö däremot vänta med att fira det säkrade kontraktet.

……………….

Vårgårda IK åkte till Karlstad och torskade med 3-2. Nu har VIK tre raka raka förluster och hösten har endast genererat fyra pinnar. Det tror jag inte att särskilt många VIK:are är nöjda med.

……………….

Grannderbyt mellan Sollebrunn och Nossebro slutade oavgjort. Ett resultat som gynnade SAIK mest, även om kontraktet ännu inte är helt klart. 1-1-resultat var tillsammans med AIF:s och Gnosjös 2-2 de två spikarna i Helgens Hetaste. Hoppas att tipsen har hittat höstformen och är som bäst när det gäller som mest nu i slutet av säsongen.

……………….

Jag lirade med Annelundsikonen Johan ”Benke” Bengtsson några säsonger när han gästspelade i Holmalund. Bland annat 2002 när hans son John föddes. I torsdags smällde samme John in sitt första A-lagsmål för Annelund när man tog en viktig trea mot VIK FK. Det kan nu bli en riktigt mustig streckstrid där både Annelund och Herrljunga är inblandat. HSK föll ju med 1-0 i sin ödesmatch mot Hössna/Timmele i helgen.

……………….

Östadkulle har tappat kommandot i södra fyran. Detta efter att den avbrutna matchen mot Södra Härene nu dömts till Hära-seger med 3-0, vilket är det resultat som var när matchen avbröts med tio minuter kvar. Noterbart var att det var ÖSK som drev igenom det beslutet då de inte ville åka och spela de avslutande minuterna. Östadkulle är efter söndagens storseger två poäng före Göta/Ljungskile/Ödsmål i toppen av tabellen, men har då en match mer spelad.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar