ANNONS:
ANNONS:

Svår knäskada för Blomgren

Gustav Blomgren har varit en viktig kugge i GBK:s lagmaskin den gångna säsongen. Men nu har har Töllsjösonen av allt att döma lirat klart för i år.
– Känns riktigt tungt, säger Blomgren.

Trots att Gustav Blomgren har varit med ett par år i GBK är han bara 19 år. Den här säsongen har han allt oftast funnit med i startelvan och han bidrar alltid med hårt jobb och uppoffrande spel.

Men nu är det slut på det, åtminstone för den här säsongen. I helgens match mot Ulricehamn skadade han knäet, och nu befaras värsta tänkbara prognos.

– Jag blev tacklad samtidigt som jag fastnade lite i gräset. Jag hörde hur det knäckte till i knäet och förstod med en gång att det troligen var något allvarligt, säger Gustav med en suck.

På söndagen var han inne och kontrollerade knäet. Det var då för svullet för att ställa en hundraprocentig diagnos, men det slogs fast att en benflis har slagits bort just där korsbandet fäster.

– Sen tror de att även korsbandet är helt av. Men jag ska på återbesök när svullnaden lagt sig för att få slutgiltigt besked, berättar Gustav, som vid värsta tänkbara besked även missar stora delar av nästa säsong.

Blomgrens skada blir ett avbräck för Gerdsken under slutfasen av säsongen – och så klart dystert för 19-åringen att tvingas stå vid sidan.

– Det känns riktigt tråkigt. Nu börjar det roligaste på hela säsongen.

Är du förvånad över er framfart i trean?
– Nja, vi fick en bra start i första matchen. Då började vi tro på det och vi har lyckats fortsätta på samma sätt hela säsongen, så det har flutit på bra, avslutar Gustav Blomgren.

Lämna en kommentar