ANNONS:
ANNONS:

Dags att vakna till liv igen

Några intressanta saker har hänt i sommar – även om den lokala fotbollen har fått sin välförtjänta sommarvila.

Den enskilt största fotbollshändelsen i sommar är självklart Gothia Cup. En hel del lokala lag var med och gjorde bra ifrån sig och Alingsås var också värdstad för mängder av ungdomar som rest långt eller mycket långt för att uppleva en vecka full av fotboll och umgänge.

För egen del tillbringades tre dagar på Hisingen för att följa Bjärke P16 i deras gruppspel. Tufft motstånd mot välväxta pojkar från bland annat Frankrike, Norge och Sverige slutade med en snöplig förlust på straffar i B-slutspelet. Men en rolig vecka full av erfarenheter både på och utanför planen packades med i väskan hem till Bjärke igen.

Mitt SMSK fanns också representerat i Gerdskens P18 som lånade in några röda krigare till sitt lag. GBK gjorde en mycket bra turnering och var snubblande nära att ta sig till final i A-slutspelet, men det blev förlust på straffsparkar i semifinalen. Ändå mycket imponerande av Gulsvart att ta sig så pass långt i en tuff klass – och unga GBK får nog lov att kallas unga GBK ett tag till.

En fin semifinalplats blev det även för AIF i F18 där det blev torsk mot Jitex med 2-0.
………………

Någon träningsmatch i lördags blev det emellertid inte för GBK – och då pratar vi seniorfotboll igen. Då Gothia-killarna var lediga räckte det med lite sjukdomar i truppen för att GBK skulle bli tvunget att lämna återbud till matchen mot Vårgårda. Återstår att se om VIK får sin match nu i början av veckan inför återstarten i trean mot Åsarp/Trädet på fredag.

………………

Alingsås IF fick dock en match i benen inför sin återstart på lördag. En tuff batalj i DM mot division 2-laget Gauthiod slutade oavgjord efter full tid och förlängning innan gästerna hade bäst kyla från elva meter på Mjörnvallen. VIK-bekantingen Niklas Eriksson an av Gauthiods matchvinnare med andra ord.

Noterbart är att Joel Karlsson gjorde comeback i AIF. Den kreative mittfältaren från Sollebrunn lämnade Grönvitt för att göra lumpen men är nu tillbaka för att hjälpa laget upp i division 2 i höst. En fin förstärkning – och en spelare som Niklas Klingberg gillade senast han fanns med i truppen.

………………

Även AIF:s lag i Elitettan har förstärkt truppen i sommar. Frida Bremer ansluter från Örgryte IS för att förstärka offensiven med sin snabbhet och målfarlighet. Helt rätt lagdel att förstärka i, och det känns mer och mer sannolikt att AIF kommer att strida om en allsvensk plats ända in i kaklet i november.

Känns för övrigt som ett bra tillfälle att ta det sista klivet upp i eliten för AIF. De närmsta åren lär storklubbar som Elfsborg, Malmö FF och IFK Göteborg med flera aspirera på en allsvensk plats och då är spaningen att det blir svårare och svårare för klubbar som Vittsjö, Mallbacken och Alingsås IF att ta sig upp och hålla sig kvar. Pengar styr fotbollen i större utsträckning ju längre upp i pyramiden man kommer, och AIF börjar nu klättra rejält högt i den pyramiden.

………………

I botten på samma pyramid har SMSK genomfört traditionsenligt genomfört ett antal sommarträningar. Hela klubben från nyblivna 13-åringar och uppåt har lirat tillsammans – dessutom med ett antal gästspel från utsocknes spelare. Alltid trevligt när det blir spel elva mot elva och folket ändå räcker till ett par avbytare.

I dag måndag börjar den något mer uppstyrda träningen och det är dags att komma i form igen. Det dystra sommarvädret där bad varit otänkbart har gynnat fotbollsträningen och vid flera tillfällen har jag tillsammans med sönerna åkt ner till Brynet för att plocka fram ett par bollboxar och några koner och lekt oss igenom ett par timmars träning. Härlig nostalgi att nöta teknik och bredsidor i bortre på samma sätt som jag gjorde under tonåren.

………………

Även om fotbollen drar igång på allvar den här veckan återstår några semesterdagar för min del. En liten sista familjetripp ska avverkas innan det blir fullt fokus på jobb och träning igen. Men i kväll kan det nog bli en träning för att morsa på alla SMSK-gubbar igen.

………………

Tabellsidan hittas här för den som glömt av hur det gick för våra lag i våras.

………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar