Delad pott i grannderby

TV: SK Mjörn och Långareds BoIS möttes på söndagen i en träningsmatch. Och mötet mellan de båda division 6-klubbarna slutade oavgjort, 2-2.
– Jag är nöjd med killarna, säger Mjörns tränare Gunnar Torstensson.

Referatet med Jonas

IMG_6018

Långared började matchen piggast och Patrik ”Kula” Karlsson hade ett bra skott redan efter några minuter som Niklas Rosenström i Mjörns mål snyggt räddade till hörna. Gabriel Hasselteg testade sedan Rosenström med en frispark, och på andra sidan plan sköt Hjalmar Lorentzon tätt utanför i en händelserik matchinledning.

Jonathan Sandstedt i Mjörn hade ett friläge, men hårt trängd avslutade han inte bättre än att Christian Karlsson i BoIS-målet kunde avstyra. Istället tog Långared ledningen på straff efter att bollen studsat upp på handen på en Mjörnförsvarare, och Simon Alfredsson satte säkert bollen i nät.

Chanskavalkaden avtog sedan något för en stund, men strax före paus kunde Mjörn under några effektiva minuter vända på steken. Först nickade Hjalmar Lortentzon ner bollen till Pontus Svensson som rakade in kvitteringen i öppet mål. Sedan ställde Långareds försvar till det för sig och Viktor Kjärrman fick ett minst lika öppet mål att rulla in 2-1 i.

IMG_6006
Gunnar Torstensson var aktiv från kanten.
IMG_6002
Mjörns lagkapten Pontus Svensson kvitterade till 1-1.
IMG_6014
Niklas Rosenström var alert i Mjörns mål.
IMG_6012
Simon Linnéusson var stabil högerback i Långared.

I andra halvlek var matchen helt jämn. Båda lagen hade sina starka perioder, men lika många heta lägen som före paus skapades inte. Det krävdes också en straff för att det skulle bli ett sista nätrassel. Patrik ”Kula” Karlsson gick omkull i straffområdet, och Simon Alfredsson var även den här gången obeveklig från elva meter.

– Jag är jättenöjd med att killarna visar engagemang och vill något under matchen. Vi pratar fotboll för att hjälpa varandra hela tiden och det är ett gott tecken. Sen spelar vi i sexan, så självklart blir det en del misstag, men att vi visar rätt inställning och engagemang är ett gott tecken, säger Gunnar Torstensson, som berättar att Mjörn fått en del tillskott från andra Alingsåsklubbar.

– De flesta är 18-19 år och kommer från närliggande klubbar. Tycker det är jättebra att det finns alternativ för de killar som inte vill träna fem gånger i veckan men ändå spela fotboll för att det är kul, så kan vi fylla den funktionen är jag väldigt nöjd, säger Torstensson.

En av nykomlingarna, Johan Petersson, var en frisk fläkt på högerkanten när han kom in i andra halvlek. I övrigt var Niklas Rosenström, mittbacken Alexander Drab samt slitvargarna Pontus Svensson och Olle Hedlund bra i Mjörn.

I Långared visade Farsad Omidi att han kommer bli en tillgång i sin nya klubb, och även Björn Brogren slet bra på det centrala mittfältet. Sen är teknikern Gabriel Hasselteg rolig att titta på när han lyckas med sina dribblingar.

Nedan finns en intervju med Långareds mittback Simon Alfredsson.