ANNONS:
ANNONS:

"Mannen" tar över poolspelet

Alingsås Fotbollsallians har gått i graven. Men det betyder inte att poolspelet för traktens ungdomar går samma väg, för det driver Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson vidare i egen regi.
– Jag har fått mycket positiv respons vilket är jätteroligt, säger Svantesson.

Alingsås Fotbollsallians har på senare år endast ägnat sig åt två aktiviteter. Dels Kycklingcupen och dels Poolspelet för traktens 7-9 åringar. Alingsås KIK och Gerdskens BK har tagit över ansvaret för Kycklingcupen, och har även fått de pengar som alliansen hade när den lades ner.

– Vi diskuterade vad vi skulle göra med pengarna och kom fram till att den skulle komma alla klubbarna till gagn. Därför har KIK och Gerdsken fått pengarna mot att det är fri anmälningsavgift till Kycklingcupen kommande år. Men det gäller bara klubbarna från vårat område, alla andra ska betala som vanligt, säger Svantesson.

Vad som skulle ske med poolspelet var länge ett frågetecken. Men efter en del påtryckningar tog Nils-Gunnar Svantesson beslutet att fortsätta driva det i egen regi.

– Det är ju jag som skött det i närmare tio år så jag vet hur det fungerar. Och det är många klubbar som är glada att det blir en fortsättning, och det är kul med att positiv respons jag har fått.

”Mannen” har byggt en ny hemsida där alla åldersklasser har sin egen undersida. Där man kan bland annat hitta speldagar och arrangörer för kommande poolspel.

– Det brukar inte vara svårt att få arrangörer. Det finns alltid folk i föreningar som vill hjälpa till och det brukar vara bra försäljning i kiosken under en sån heldag. Visst tar det en del tid men jag tycker ändå att det är värt att lägga ner det arbetet, säger Nils-Gunnar Svantesson till sist.

Klicka här för att kika på Poolspelets nya hemsida.

Lämna en kommentar