Delad pott i tidig träningsmatch

Alingsås KIK och Hemsjö IF möttes på måndagskvällen i en tidig träningsmatch. Det blev till slut 3–3 efter att lagen i stort sett ägt var sin halvlek på Alströmervallens konstgräs.

Efter femton spelade minuter hade inget av lagen haft några direkt farliga målchanser. Det var anfall åt bägge håll men avsluten hamnade mer utanför stolparna och det märktes att lagen var utanför sin ordinarie utomhussäsong.

Alingsås KIK var laget som inledde målskyttet i matchen och satte två mål på mindre än två minuter. Först sköt Linnea Axede in bollen bakom Caroline Merler i Hemsjömålet och strax därefter hade Julia Gustafsson i KIK en solouppvisning där hon sedan satte bollen i nät. Sista målet för hemmalaget kom med fem minuter kvar av halvleken, då Lovisa Larsson sköt in 3–0.

I den andra halvleken var det Hemsjö som stod för målskyttet även om KIK hade två farliga lägen inledningsvis. Ellen Trost Lindblad satte reduceringen till 3–1 efter en kommunikationsmiss i KIK-försvaret. Inte långt därefter sköt Elin Larsson 3–2 till Hemsjö på ett skott utanför straffområdet. Hemsjö var det bättre laget i den andra halvleken och med tre minuter kvar på matchuret satte redan tidigare nämnda Larsson även kvitteringsmålet till 3–3.

Om den första halvleken var blå så var den andra gul. En jämn och inte jättevacker fotbollsmatch fick de drygt tjugotalet personer i publiken skåda denna kalla decemberkväll.

I de båda båsen syntes nya tränare för bägge lagen och vi bytte några ord med en nöjd Lotta Löfwenius i Hemsjö efter matchen.

– Det var roligt och jag ser positivt på framtiden, säger Lotta, och fortsätter:

– Vi har en del att arbeta på men det är tjejerna medvetna om.

Medan Alingsås KIK bytte ut i princip hela laget i halvlek hade Hemsjö endast två avbytare med sig.

– Vi är en ganska tunn trupp men vi söker inga spelare aktivt, de som vill spela med oss är välkomna, säger Lotta, och meddelar att de har två nya tjejer i truppen inför nästa säsong då Elin Kängström och Tove Ek från Holmalunds IF har tränat med Hemsjö under hösten.