ANNONS:
ANNONS:

Derbyt överst på listan

Vi firar in helgen med ännu en lista.

Vårgårda IK – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Derby och invigning av PUA Arena. Men jag tror att AIF förstör festen för hemmalaget genom att vinna här. VIK har gått knackigt på sistone och utan stabilitet och jämnhet är  VIK inte ett absolut topplag. AIF däremot har spelat ut sina styrkor med sin breda offensiv full av speed och finess. Visst – VIK skulle kunna gneta på och stå emot en stund, men jag tror att AIF har den växel som behövs för att springa ifrån och vinna.
Tips: 1-3.

Alingsås IF – Sundsvall
Serie: Elitettan.
Kommentar: Seger borta mot Umeå senast och nu väntar bottenlaget Sundsvall på hemmaplan. Med andra ord kanonläge att ta andra raka och skaffa sig både fler poäng och ett större självförtroende i det offensiva spelet. Och det tror jag AIF löser här.
Tips: 2-0.

Skepplanda – Gerdsken
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Skepplanda är enda lag utan poängförlust efter tre ronder. Och på sin hemmaplan är det ett svårslaget lag, så detta är ingen lätt uppgift för GBK. Det krävs en fulländad insats utan dippar för att ta poäng, och frågan är om GBK har det i sig? Jag är lite tveksam och tror på knapp förlust.
Tips: 2-1.

Skoftebyn – Holmalund
Serie: Division 4 västra.
Kommentar: Skoftebyn har två raka förluster och att jag tippade dem som seriesegrare har redan nu visat sig vara en rejäl miss. Men också Holmalund krigar i botten hittills så detta är en nyckelmatch för båda lagen om de vill klättra upp på mer säker mark. Mycket svårtippat, men jag hoppas att segern senast gett HIF viss arbetsro och att andra raka trean kommer här.
Tips: 1-2.

Södra Härene – Elmer/Fåglum
Serie: Division 6 Trollhättan.
Kommentar: SHIF har inlett stabilt med tre raka segrar – om än mot på pappret beskedligt motstånd. EFFK sägs ha förstärkt laget i vinter och har även de full pott hittills. Dessutom är det grannderby – så det finns anledning att tro på en spännande och jämn match. Håller hemmalaget som knapp favorit, men det blir nog det svåraste testet hittills.
Tips: 2-1.

Frisco – Götene
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Frisco är jumbo i den jämna tabellen med en svag målskillnad. Hemma mot Götene tror jag dock att ordningen återställs och att tabellen ritas om efter tre blåvita poäng. Men det gäller att komma igång på alla cylindrar för att vända den halvknackiga seriestarten.
Tips: 3-1.

Lämna en kommentar