ANNONS:
ANNONS:

”Det blev en mental dipp”

IK Friscos damlag är näst ut i Coronakollen. Tränare Krille Holmén berättar att det ofrivilliga uppehållet kom olägligt inför division 1-starten.

Det tuffa andra året i division 1 stod för dörren. Krille Holmén var ny tränare, och laget var redo. När dörren slogs igen.

– Det såg väldigt bra ut i det läget och alla var riktigt taggade. Så det kom väldigt olägligt, säger Holmén, som berättar att laget till en början valde att träna på.

– Det gjorde vi, även om vi gick ner något pass i veckan. Men sen när beskedet om att alla träningsmatcher i maj skulle strykas blev det en ny mental dipp. Vi hade planerat matcher hela maj för att vara riktigt redo i juni, så när det beskedet kom valde vi att ta ett break på en och en halv vecka.

Var det välbehövligt?
– Ja, det tror jag. Det är bara att gå till sig själv och det försvann lite gnista där när vi fick planera om maj månad igen. Men det är som det är och det är bara att sikta på premiär 13-14 juni, som det är sagt i nuläget. Vi kör igång igen i slutet av denna veckan och sen kör vi i sex veckor inför premiären. Vi hinner med två träningsmatcher som det ser ut nu.

Även i damernas division 1 är planen nu att genomföra en enkelserie. Något som får Krille att rygga lite.

– Visst, det är samma för alla lagen men det känns ändå inte riktigt rättvist. Men det är samtidigt svårt att få in 22 matcher från juni och framåt på den här nivån när alla har jobb och annat i livet. Så det är inget lätt fråga för förbundet, men kanske att man skulle ha spelat utan upp- och nerflyttning.

Efter en framgångsrik karriär har Krille Holmén tidigare tränat herrar i EFFK och Annelund. Efter de första månaderna som bas över ett damlag är tongångarna idel positiva.

– Det är definitivt ett snäpp upp vad det gäller seriositeten. Tjejerna är väldigt drivna och vill verkligen bli bättre varje pass. Så det har varit väldigt roligt att både planera träningarna och att hålla i dem. Dessutom har vi varit 20 spelare varje gång så det är alltid full fart.

Och planerna på Katebo är fina antar jag?
– Vi gjorde några pass innan det lilla uppehållet. Men nu ska vi ju köra igen och planen ser definitivt fin ut.

Lämna en kommentar