ANNONS:
ANNONS:

"Det finns mycket boll i de här tjejerna"

Östadkulles nystartade damlag har snart krigat sig igenom sin första försäsong. Och tränare Martin Lindstrand är positiv.
– Det finns mycket fotbollskunnande i laget, säger han.

Martin Lindstrand berättar att det även fortsättningsvis är en grundstomme på mellan 20 och 25 spelare som tränare kontinuerligt.

– Så är det, även om en del har småbarn och jobbar och så där. Men vi har en bred trupp så det finns tjejer att plocka av, säger Martin, som trivs i sin nya klubb.

– Det är kanonkul att träna de här tjejerna. Vi har ingen målsättning att vinna någon serie utan vi vill att alla ska tycka att det är riktigt roligt att spela fotboll. Det är vårt mål och motto.

För närvarande får ÖSK kriga till sig en tid i veckan på konstgräs, men så snart Lenavallen är grön fördubblas träningsdosen.

– Just nu är det lite svårt, och vi får ofta dåliga tider på konstgräset. Så det blir skönt att köra igång på Lenavallen så vi får lite fasta rutiner och träningstider. Och då är tanken att vi ska köra två pass i veckan plus match, säger Lindstrand.

Någon träningsmatch är ännu inte spelad, men på lördag vankas det internmatch innan de riktiga fajterna kör igång nästa vecka.

– Tanken är att vi ska få ihop två elvamannalag och det tror jag vi kan få om vi fyller på med ett par yngre tjejer, berättar Martin, som tycker att truppen visat prov på fina fotbollskunskaper på de genomförda träningarna.

– Det finns mycket boll i de här tjejerna, så är det helt klart. Sen blir det något annat när det blir högre tempo i 90 minuter, så vi får se hur vi står oss längre fram. Men det viktigaste är som sagt att vi har kul och att alla fortsätter spela fotboll.

Lämna en kommentar