ANNONS:
ANNONS:

Stefan väntar på magnetröntgen

I helgens match tvingades Annelunds Stefan Sjöberg utgå med smärta i knäet. Nu väntar han på en magnetröntgen som ska ge svar på hur illa skadan är.
– Jag befarar det värsta, men det är bara att avvakta och se, säger 37-åringen.

Tidigare i vintras skrev vi om att det eventuellt kunde bli ryggen som satte stopp för Stefan Sjöbergs karriär. När veteranen nu ser ut att klara det hindret kan det istället bli knäet som tvingar bort honom från fotbollsplanen.

– Det var en klassiker när kroppen vrider sig och foten står kvar i konstgräset. Jag kände att det knäppte till och det gjorde ganska ont. Sedan dagen efter när det var stelt förstod jag att det var någonting som gått sönder, och jag känner mig också instabil i knäet.

I början på 2000-talet drog Stefan sönder ett korsband under sin enda säsong i Holmalund.

– Nu är det andra knäet, och jag minns att det gjorde betydligt ondare den gången. Nu kan jag ju ta mig fram utan kryckor även om det är lite obehagligt i vissa lägen.

En vanlig röntgen visade ingenting, och läkaren som undersökt Stefan tror att det i bästa fall kan handla om en meniskskada.

– Vid en sådan rörelse är det tydligen menisken som tar första smällen, sen ryker korsbandet om menisken inte orkar stå emot. Så vi får avvakta magnetröntgen och se.

Sjöberg erkänner att en korsbandsskada kan betyda att karriären är över.

– Spontant känns det ju som att det är tack och hej i så fall. Men samtidigt kanske man behöver en comeback som drivkraft för att ta sig igenom all rehabilitering, men sen om man väl kommer stå på planen igen är väl mer osäkert. Men jag vill ha ett aktivt liv även om det inte innefattar fotboll så jag vill få ordning på knäet i alla fall.

Lämna en kommentar