ANNONS:
ANNONS:

Division 2 nordvästra

Alingsås KIK och Frisco lirar i år i samma serie. I dag tippar vi den nordvästra tvåan.

Toppen: Zenith var tvåa i fjol och bör vara toipplag även i år o de fått behålla stommen i laget. Qviding var med och högg strax bakom täten i fjol. Där tror jag vi tar tättduon, med Eriksberg, Frisco och Råda som främsta utmanare.

Botten: Jag tror att Alingsås KIK får kriga för att hålla rätt antal lag bakom sig. Vänersborgs IF slog KIK i kvalet i höstas (men båda gick upp) medan Skepplanda och Vänersborgs FK hängde kvar med ett nödrop. Även Eriksberg och Herrestad är nykomlingar men de tror jag lite mer på så här på förhand.

Med lokala ögon: Efter en svajig start var Frisco till slut klar trea när fjolåret summerades. En klart godkänd insats till slut, men nu är känslan att truppen är aningen sämre samtidigt som serien ser annorlunda ut med flera jämnstarka lag istället för ett par kanoner som Elfsborg och Trollhättan. Moa Johanssons frånvaro mellan stolparna tror jag blir kännbar och även om Daniel Anderssons gäng kommer att plocka sina poäng tror jag inte det räcker till mer än en fjärdeplats.

Alingsås KIK kvalade sig upp i höstas och årets försäsong har varit lite upp och ner. Rebecka Sultan lämnar ett tomrum efter sig och frågan är vem eller vilka som växlar upp och tar över taktpinnen. Nu är dessutom motståndet av annan kaliber än i fjol och även om Alingsås KIK tycks må väldigt bra som förening och har en Stora Mellby-bördig tränare tror jag det blir en kamp för överlevnad.

  1. IK Zenith
  2. Qviding
  3. Eriksberg
  4. IK Frisco 
  5. Råda BK
  6. Herrestad
  7. IF Viken
  8. Alingsås KIK 
  9. Vänersborgs FK
  10. Skepplanda
  11. Vänersborgs IF

Fotnot
Division 2 nordvästra innehåller endast elva lag efter att Lödöse/Nygård dragit sig ur.

Lämna en kommentar